Lasiusa nasıl bakarım

modreyjr

Yumurta
Üye
satın aldım ama ne yiyecekler çok bilmiyorum bide pamuğu delmeye çalışıyolar glaiba karanlık yerde tutuyorum yumurta sarısı ve beyazı verdim hiç yanaşmadılar un kurdu vs bende yok neyle besleyebilirim şekerli su içiyorlar

Ekli dosyalar

• WIN_20240808_12_46_18_Pro.jpg
    WIN_20240808_12_46_18_Pro.jpg
    65 KB · Görüntüleme: 13

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kaba koymak için daha çok erken bence, pişmemiş yumurta beyazını şekerli su ile karıştırıp verebilirsin

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
satın aldım ama ne yiyecekler çok bilmiyorum bide pamuğu delmeye çalışıyolar glaiba karanlık yerde tutuyorum yumurta sarısı ve beyazı verdim hiç yanaşmadılar un kurdu vs bende yok neyle besleyebilirim şekerli su içiyorlar
1. İşçisi var mı? Varsa kaç tane?
2. Yumurta/larva/pupa var mı? Varsa kaç tane?
3. Lasius tam claustral olduğu için ilk işçi çıkana kadar beslemene gerek yok.
4. İşçili aldıysan canlı yem şart, yumurtayla falan bir yere kadar idare edersin.

modreyjr

Yumurta
Üye
1. İşçisi var mı? Varsa kaç tane?
2. Yumurta/larva/pupa var mı? Varsa kaç tane?
3. Lasius tam claustral olduğu için ilk işçi çıkana kadar beslemene gerek yok.
4. İşçili aldıysan canlı yem şart, yumurtayla falan bir yere kadar idare edersin.
işçisi 7-8 tane var sayamıyorum çok hareketli yumurtalarda var ama larva pupa olduğunu nasıl anlarım bilmiyorum

modreyjr

Yumurta
Üye
birde bu eve giren bakliyatlara makarna pirinçe felan giren sineklerden buldum onlardan verdim yediler

Kaktusexxx

Larva
Üye
Merhabalar bence salam vermeyi deneyebilirsiniz ben kendi tetramorium kolonime verdim çok sevdiler bence sizde deneyin.

Düzenleme: keşke tetramorium alsaydınız daha az seçici bu yüzden canlı yemim olmasada oluyor.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
işçisi 7-8 tane var sayamıyorum çok hareketli yumurtalarda var ama larva pupa olduğunu nasıl anlarım bilmiyorum
Benim bildiğim bir karışım var, umarım yerler.
1 çay bardağına bardağın çeyreği su olacak şekilde su koy(İçme suyu). 1 çay kaşığı şeker(tepeleme)'i içine koy ve şeker çözünene kadar karıştır. Çay bardağının içine 1 adet yumurtadan çıkan yumurta akını koy(Haşlanmamış). İyice karıştır. Pamuktan küçük bir top yap(parmağınla iyice ovala(küçültmek ve kendi arasında sıkıştırmak için)), çay bardağındaki karışımı bir çay kaşığıyla al var pamuğu o çay kaşığının üstüne koy. Pamuğun karışımı emdiğinden emin olduktan sonra tüpün içine koyabilirsin.