Ekli dosyayı görüntüle 36516Ekli dosyayı görüntüle 36517
Lasisus olduğunu düşünüyorum ama paraziltik lasius olabilir diye sormak istedim. Paraziltik ise yumurta yapmıyor mu ne yapmam lazım?
Parazitik olduğunu sanmıyorum Türkiye'deki parazitik türlere benzemiyor ama daha bilgili birisi söylerse daha iyi olur eğer parazitikse pupa ve işçi eklemen gerekir.Ekli dosyayı görüntüle 36516Ekli dosyayı görüntüle 36517
Lasisus olduğunu düşünüyorum ama paraziltik lasius olabilir diye sormak istedim. Paraziltik ise yumurta yapmıyor mu ne yapmam lazım?
Katılıyorum daha çok benziyor.Tapinoma değil mi bu?
Bilmiyorum hocam lasius diye tahmin ettim sadece değilse tecrübeli bir arkadaş yardımcı olabilir. Teşekkür ettim.Tapinoma değil mi bu?
(Parazitik olduğunu düşünmüyorum ama) aresten alıntı:Ekli dosyayı görüntüle 36516Ekli dosyayı görüntüle 36517
Net tapinomaArkadaşlar fotoğraf için sakince aldım tüpü stres yapmadı. Yumurtladığını gördüm stres olup yemesin diye bıraktım geri. Lasius olmadığı kesin Tapinoma yüksek ihtimalle. Artık tür tahmini için işçi çıktıktan sonra atarım, şimdilik böyle kalsın güzel ilerlerken strese sokmak istemiyorum.