Lasius?

Gökdennz

Nanitik
Üye
IMG-20240531-WA0026.jpgIMG_20240531_214621.jpg
Lasisus olduğunu düşünüyorum ama paraziltik lasius olabilir diye sormak istedim. Paraziltik ise yumurta yapmıyor mu ne yapmam lazım?

EminBS

Pupa
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 36516Ekli dosyayı görüntüle 36517
Lasisus olduğunu düşünüyorum ama paraziltik lasius olabilir diye sormak istedim. Paraziltik ise yumurta yapmıyor mu ne yapmam lazım?
Parazitik olduğunu sanmıyorum Türkiye'deki parazitik türlere benzemiyor ama daha bilgili birisi söylerse daha iyi olur eğer parazitikse pupa ve işçi eklemen gerekir.

Atreides

Pupa
Yardımsever
Üye
Eğer abdomen ucunda iğne gibi bir çıkıntı varsa Lasius diyebiliriz. Ama siz yine de birkaç fotoğraf daha yükler misiniz?

Ekli dosyalar

• images.jpeg
    images.jpeg
    4.4 KB · Görüntüleme: 16

exxper

Pupa
Üye
(Parazitik olduğunu düşünmüyorum ama) aresten alıntı:
arazitik bir tür olduğu için lasius kolonisi feda etmeniz gerekiyor. Kendi yumurtalarını bu feda ettiğiniz koloniye baktırtıyor. Her lasius kolonisini kabul eder mi orası muamma olduğu için beslemesi de zordur. Parazitik türlerin çoğu fazlasıyla zaman ve uğraş ister. Lasius koloniniz yoksa eğer doğadan bulduğunuz(aynı koloniden) lasius işçilerini toplayıp deneyebilirsiniz.

Gökdennz

Nanitik
Üye
Eve dönünce daha detaylı bir çekim yapıp kraliçeyi tekrar tür tespiti için atacağım arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.

Gökdennz

Nanitik
Üye
Arkadaşlar fotoğraf için sakince aldım tüpü stres yapmadı. Yumurtladığını gördüm stres olup yemesin diye bıraktım geri. Lasius olmadığı kesin Tapinoma yüksek ihtimalle. Artık tür tahmini için işçi çıktıktan sonra atarım, şimdilik böyle kalsın güzel ilerlerken strese sokmak istemiyorum.

ATHENA

Minör
Üye
Arkadaşlar fotoğraf için sakince aldım tüpü stres yapmadı. Yumurtladığını gördüm stres olup yemesin diye bıraktım geri. Lasius olmadığı kesin Tapinoma yüksek ihtimalle. Artık tür tahmini için işçi çıktıktan sonra atarım, şimdilik böyle kalsın güzel ilerlerken strese sokmak istemiyorum.
Net tapinoma

Gökdennz

Nanitik
Üye
İkiye bölünmüş durumdayız sanırım şimdilik kalsın diyelim sonra bakarız arkadaşlar.