Lasius yardım

YiğitEğilmez

Yumurta
Üye
Birkaç ay önce bulduğum Lasius türü olan bir kraliçe vardı kraliçe kanatlarını döktü.
2 haftadır stres siz bir test tüpün de tutuyorum arda şekerli su ve un kurdu veriyorum ancak hala yumurtlamadı neden böyle yapar bilen var mı?

Koraykbl

Nanitik
Üye
Birkaç ay önce bulduğum Lasius türü olan bir kraliçe vardı kraliçe kanatlarını döktü.
2 haftadır stres siz bir test tüpün de tutuyorum arda şekerli su ve un kurdu veriyorum ancak hala yumurtlamadı neden böyle yapar bilen var mı?
Sıcaklık değerleri stabil değilse ve karanlık bir yerde tutulmuyorsa yumurtlamaz.

waynhen

Pupa
Üye
Bı ufakta bence kış yaklaştığı için hocam.
Bendede var Lasius prensesi yaklaşık 1,5 ay önce bulmuştum ufak bi kanat döktü.Daha hiç yumurta vermedi şartlarda uygun gibi.Birazcık şekerli su ver ara ara bence.Zaten sonra kış uykusuna yatırırsın bende öyle yapmayı düşünüyorum.Büyük bı ihtimalde dediğim gibi kıştan kaynaklıdır.
Sevgilerle...

Koraykbl

Nanitik
Üye
Bı ufakta bence kış yaklaştığı için hocam.
Bendede var Lasius prensesi yaklaşık 1,5 ay önce bulmuştum ufak bi kanat döktü.Daha hiç yumurta vermedi şartlarda uygun gibi.Birazcık şekerli su ver ara ara bence.Zaten sonra kış uykusuna yatırırsın bende öyle yapmayı düşünüyorum.Büyük bı ihtimalde dediğim gibi kıştan kaynaklıdır.
Sevgilerle...
1.5 Ayda her şart uygunken yumurtlamıyorsa döllenmemiş olma ihtimali var. Ginede uygun şartlarda bakın umarım yumurtlar.

waynhen

Pupa
Üye
1.5 Ayda her şart uygunken yumurtlamıyorsa döllenmemiş olma ihtimali var. Ginede uygun şartlarda bakın umarım yumurtlar.
Kanat döktü ama hocam birazcık.Durduk yere döküyorlar mı kanat?Ben döllenmiş olduğunu düşünüyorumda burayada defalarca yazdım olabileceğini söylediler.Hâlâ bekliyorum bakalım bı kış uykusuna yatıp kalksın bakacağız.

Ne zaman kış uykusuna yatirmalıyım
Kasım sonu doğru olabilir veya arasında.

Adz94

Pupa
Üye
Ne zaman kış uykusuna yatirmalıyım
Balkona bir kutu içerisinde koyabilirsiniz; havalar 15 derecenin altına indiğinde kış uykusuna geçecektir. İşçileri olmadığı için kış uykusu öncesinde bir hazırlığa ihtiyacınız yok. Havalar tekrar 15 derece civarına geldiğinde (2-4 ay sonra) kış uykusundan çıkarabilirsiniz.