Lasius sp Hakkında

matildaeliz

Pupa
Üye
Arkadaşlar merhaba,

Dün 3 adet Lasius sp. kraliçesi ve 2 adet Tapinoma ve Tetramorium kraliçesi buldum. Lasius ve Tetra kraliçeleri sakince yerlerine alışmasına rağmen, Lasius kraliçeleri 24 saatir aralıksız kaçmaya çalışıyor bunun nedeni nedir?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Nothing

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba,

Dün 3 adet Lasius sp. kraliçesi ve 2 adet Tapinoma ve Tetramorium kraliçesi buldum. Lasius ve Tetra kraliçeleri sakince yerlerine alışmasına rağmen, Lasius kraliçeleri 24 saatir aralıksız kaçmaya çalışıyor bunun nedeni nedir?
Alışmalarını bekle ve çok sık kontrol etme

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Tamamen içgüdüsel bir davranış, doğal ortamlarında kazma davranışı yüzeyden olabildiğince uzak durma isteğinden kaynaklı.

İkinci sebebi de cam gibi maddeler doğada bulunmaz, yani karıncalar bu maddeyi güvenli bulmaz, çünkü tanımlayamadıkları bir nesnedir ve toprak isterler. Ancak her cinsin/türün aynı sebeplerden bu davranışı sergilediği anlamına gelmiyor. Çünkü daha fazla sebebi var, stres, nem düzeyini ihtiyacına göre dengelemek, gereğinden fazla alan...

Anormal gibi gelebilir, ama zamanla adapte olurlar ve rayına oturur. Endişelenmeyin.

Denizx

Yumurta
Üye
Tamamen içgüdüsel bir davranış, doğal ortamlarında kazma davranışı yüzeyden olabildiğince uzak durma isteğinden kaynaklı.

İkinci sebebi de cam gibi maddeler doğada bulunmaz, yani karıncalar bu maddeyi güvenli bulmaz, çünkü tanımlayamadıkları bir nesnedir ve toprak isterler. Ancak her cinsin/türün aynı sebeplerden bu davranışı sergilediği anlamına gelmiyor. Çünkü daha fazla sebebi var, stres, nem düzeyini ihtiyacına göre dengelemek, gereğinden fazla alan...

Anormal gibi gelebilir, ama zamanla adapte olurlar ve rayına oturur. Endişelenmeyin.
Yaav ne alaka ben hiç bi kraliçcemde yaşamadım bunu niye genelleme yapıyorsun? Bilip bilmeden konuşuyorsun.

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Yaav ne alaka ben hiç bi kraliçcemde yaşamadım bunu niye genelleme yapıyorsun? Bilip bilmeden konuşuyorsun.
Forumun tadını iyice kaçırdınız. Soğudum buradan sizler yüzünden, bir daha foruma girmeyeceğim. Ve mümkünse hesabımın da silinmesini isteyeceğim. Güzel insanlara selamlar hoşçakalın.

WradSX

Nanitik
Üye
Dostum adamı kırmana gerek yok, daha nazik bir üslupla anlatabilirsin derdini.

Çoğu kraliçe bu durumu yaşıyor, hatta şuan bu durumu yaşayan bir lasius kraliçem var. 1 hafta kontrol etmezsen muhtemelen işler rayına girer dostum dert etme.

Demo

Asker
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar merhaba,

Kraliçe pamuk alıp taşıyor mu, sadece kaçmaya mı çalışıyor? Pamuğa takılmış da olabilir. Kaçmaya çalıştığına eminseniz @samet_56 ’nın dediği durumu açıklıyor.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sen neyi bilerek konuşuyorsun dostum bi' anlat bilelim? 10 tane mesajın var 1 tane doğru bilgi katmamışsın foruma. Adamdan çok biliyorsan uzunca sebeplerini yazarak karşı argüman sunarsın, o da sana cevap verir. Forumdaki üyelere böyle saygısızlık yapmana izin vermem, haberin olsun.

Kendin bilmiyorsan bilen kişiye saygı göstereceksin. Bir durumu senin yaşamaman, bu durumun var olmadığı anlamına gelmiyor. Senin mantığına göre bu konuyu açan arkadaş da yalan söylüyor. Sadece bizi uğraştırmak için böyle bir konu açmış. Sonuçta senin kraliçelerinde böyle bir şey olmamış, değil mi?

Lütfen mesaj yazarken düzgünce okuyalım, anlayalım. Eğer konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilsek böyle yorumlarda bulunmayalım!

matildaeliz

Pupa
Üye
İsimlendirmeler çok iyi olmuş, ilk defa görüyorum 🤣. Fotoğrafta kraliçeler anlattığınıza göre daha sakin duruyor, şimdi mi çektiniz?
Teşekkürler. En üst ve en alt tetralar, yukardan 2. tapinoma diğerleri Lasius. Ve Evet şimdi çektim şu an duruyorlar ama fotoğrafta çekiştirdikleri pamukları görebilirsiniz daha rahatWhatsApp Görsel 2025-06-04 saat 17.47.00_ab2ad641.jpg

Denizx

Yumurta
Üye
Sen neyi bilerek konuşuyorsun dostum bi' anlat bilelim? 10 tane mesajın var 1 tane doğru bilgi katmamışsın foruma. Adamdan çok biliyorsan uzunca sebeplerini yazarak karşı argüman sunarsın, o da sana cevap verir. Forumdaki üyelere böyle saygısızlık yapmana izin vermem, haberin olsun.

Kendin bilmiyorsan bilen kişiye saygı göstereceksin. Bir durumu senin yaşamaman, bu durumun var olmadığı anlamına gelmiyor. Senin mantığına göre bu konuyu açan arkadaş da yalan söylüyor. Sadece bizi uğraştırmak için böyle bir konu açmış. Sonuçta senin kraliçelerinde böyle bir şey olmamış, değil mi?

Lütfen mesaj yazarken düzgünce okuyalım, anlayalım. Eğer konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilsek böyle yorumlarda bulunmayalım!
Haklısın kusura bakma lütfen. @samet_56 sendende çok özür dileim benim yüzümden gidersen kendimi kötü hissederim.

Demo

Asker
Yardımsever
Üye
Teşekkürler. En üst ve en alt tetralar, yukardan 2. tapinoma diğerleri Lasius. Ve Evet şimdi çektim şu an duruyorlar ama fotoğrafta çekiştirdikleri pamukları görebilirsiniz daha rahatEkli dosyayı görüntüle 55391
Şu an alışmışlar. Pamuğu çekmeleri tüpün hava almasını ya da nem dengesini sağlamak için olabilir. Tüpleri hiç sarsmayın. Cover kullanmadığınız için bulunduğu ortamın yer değiştirmemesi ve tüpe gelen ışık miktarının stabil kalması gerek. Bu 2 değişkende ani değişimler olduğunda stres oluyorlar. Bunlara dikkat ederseniz Tetramorium kraliçeleriniz gibi verim alabilirsiniz.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Haklısın kusura bakma lütfen. @samet_56 sendende çok özür dileim benim yüzümden gidersen kendimi kötü hissederim.
Özür dilemen Samet açısından bir şey değiştirir mi bilmiyorum. Ama attığın mesajlar senin için bir şeyleri değiştirdi.

Az önce yanlış hesabından mesaj atarak çift hesap kullandığını kendin bana göstermiş oldun. Banlı olduğun sürede yan hesap açıp forumu kullanmışsın. O yüzden seni ve yan hesabını forumdan uğurluyorum dostum. 👋