Lasius niger lar tahta formikariumda bakilirmi?

Ardajmm

Yumurta
Üye
Elimde bir lasius niger kiralicesi var ve ileride kullanmak icin kendime kucuk ahac govdesinden bir formikarium yaptim lakin lasiuslarin tahtada rahat edip edmediklerini bilmiyorum sikinti cikmamasi icin ilk sormak istedim.

UhutOkcusu

Yumurta
Üye
Ahsabı kaynatıp vernikledin mi ? Verniklemek istemesen bile kaynatman saglikli olacaktır forumda ahsap formicarium.hakkında rehber var göz at eğer aklına soru takılırsa sorabilirsin.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Elimde bir lasius niger kiralicesi var ve ileride kullanmak icin kendime kucuk ahac govdesinden bir formikarium yaptim lakin lasiuslarin tahtada rahat edip edmediklerini bilmiyorum sikinti cikmamasi icin ilk sormak istedim.

fureagle

Yumurta
İlklerden
Üye
Kazmadıkları sürece sıkıntı yok gibi bazı marangoz türler harici.

UhutOkcusu

Yumurta
Üye
Kazmadıkları sürece sıkıntı yok gibi bazı marangoz türler harici.
Her canlı ağaç türü bile olsa her ağaçtan yapılmış yuvayı kabul etmezler ağaçlar öz içerir ve karıncalar bu özden de etkilenirler, denemekte fayda vardır ama her an transfere hazır olunmalıdır zaman fark etmeksizin hemde çünkü karınca kabul etse küf oluşabilir küf oluşmazsa ahşabı çiğneyebilirler.