Transver yapacak ekipmana sahip olmadığım için bozuk su olan tüpü yeni tüp ile değiştirdim ve koloni olan tüpü yakın bir yerden sirkeledim şu an kraliçe dahil etrafta kosusturuyorlar yeni tüpü keşfedip kendileri transver olurmu?Su bozulmuş, ölümcül olabilir. Koloninizi seviyor ve umursuyorsanız transfer etmenizi tavsiye ederim.
Söz konusu lasiuslar ışığı takmıyorlar yakın bir mesafeden sirkeledim ve öyle transver oldular 1 saat içinde yeni tuplerine geçtiler şunu fark ettim sitrese girince bariyer filan dinlemiyorlar bariyeri aşanlarda olduTransfer aparatı veya hortumları hatta tüp tıpası bile olmadan transfer etmek için aynı alana 2 hazır tüp koyup 1 ini karanlık yaparak transfer edebilirsin hiçbir malzemeye ihtiyacın yok aslında
Bakkaldan aldığım Arabi marka bebek pudrası ve sıvı yağ karısımı sitrese girdiklerinde tabiki bu büyük bir sitres dirak 15-20 tanesi bariyeri geçti ve kaçtı bariyer tabandan uca kadar 6 cmBariyer olarak ne kullandınız lasiusları birçok bariyer tutar
Hayır gayet iyi ve sert suyla bile akmıyor tüpü sirkeledim koşuşturmalar başladi ve bı baktım akın ediyorlar hemen kapağı kapattım ve açması çok sarsıntılı bir kap olduğu için tam kapatmıyorum sadece bastırip hafifçe tutturuyordum araçlardan kaçtılar bende tamamen bastırdım demekki bı deprem olsa ev karınca dolucak🥲Kıvamı çok sıvı mı oldu bariyerin acaba çünki lasiuslar çok iyi kaçan cinslerden değil
Zaten durup dururken değil tüpü şirketlerince hepsi baya bir sitrese girdi ve öyle kaçmaya çalıştı herşey 10sn içinde oldu sonra durakladılar bariyere gelince durmaya başladılar ama kaçan kaçtı gene tabiiÇok garip hocam karıncalarınız lasiusların kaçma eğilimi de çok yok aslında pheidole gibi