Lasius Niger kolonimin tüpündeki su mosmor oldu

hakan_can

Yumurta
Üye
IMG_20240727_144823.jpgIMG_20240727_144818.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Su bozulmuş, ölümcül olabilir. Koloninizi seviyor ve umursuyorsanız transfer etmenizi tavsiye ederim.

hakan_can

Yumurta
Üye
Su bozulmuş, ölümcül olabilir. Koloninizi seviyor ve umursuyorsanız transfer etmenizi tavsiye ederim.
Transver yapacak ekipmana sahip olmadığım için bozuk su olan tüpü yeni tüp ile değiştirdim ve koloni olan tüpü yakın bir yerden sirkeledim şu an kraliçe dahil etrafta kosusturuyorlar yeni tüpü keşfedip kendileri transver olurmu?

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Transfer aparatı veya hortumları hatta tüp tıpası bile olmadan transfer etmek için aynı alana 2 hazır tüp koyup 1 ini karanlık yaparak transfer edebilirsin hiçbir malzemeye ihtiyacın yok aslında

hakan_can

Yumurta
Üye
Transfer aparatı veya hortumları hatta tüp tıpası bile olmadan transfer etmek için aynı alana 2 hazır tüp koyup 1 ini karanlık yaparak transfer edebilirsin hiçbir malzemeye ihtiyacın yok aslında
Söz konusu lasiuslar ışığı takmıyorlar yakın bir mesafeden sirkeledim ve öyle transver oldular 1 saat içinde yeni tuplerine geçtiler şunu fark ettim sitrese girince bariyer filan dinlemiyorlar bariyeri aşanlarda oldu

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Bariyer olarak ne kullandınız lasiusları birçok bariyer tutar

hakan_can

Yumurta
Üye
Bariyer olarak ne kullandınız lasiusları birçok bariyer tutar
Bakkaldan aldığım Arabi marka bebek pudrası ve sıvı yağ karısımı sitrese girdiklerinde tabiki bu büyük bir sitres dirak 15-20 tanesi bariyeri geçti ve kaçtı bariyer tabandan uca kadar 6 cm

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Kıvamı çok sıvı mı oldu bariyerin acaba çünki lasiuslar çok iyi kaçan cinslerden değil

hakan_can

Yumurta
Üye
Kıvamı çok sıvı mı oldu bariyerin acaba çünki lasiuslar çok iyi kaçan cinslerden değil
Hayır gayet iyi ve sert suyla bile akmıyor tüpü sirkeledim koşuşturmalar başladi ve bı baktım akın ediyorlar hemen kapağı kapattım ve açması çok sarsıntılı bir kap olduğu için tam kapatmıyorum sadece bastırip hafifçe tutturuyordum araçlardan kaçtılar bende tamamen bastırdım demekki bı deprem olsa ev karınca dolucak🥲

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Çok garip hocam karıncalarınız lasiusların kaçma eğilimi de çok yok aslında pheidole gibi

hakan_can

Yumurta
Üye
Çok garip hocam karıncalarınız lasiusların kaçma eğilimi de çok yok aslında pheidole gibi
Zaten durup dururken değil tüpü şirketlerince hepsi baya bir sitrese girdi ve öyle kaçmaya çalıştı herşey 10sn içinde oldu sonra durakladılar bariyere gelince durmaya başladılar ama kaçan kaçtı gene tabii