Lasius niger besleme düzeni

Atasayar55

Yumurta
Üye
Merhabalar. İlk defa bir koloni edindim. Lasius niger. 15 civarı işçisi var. Aldığım kişi haftada 4 gün un kurdu 3 gün şekerli su ver dedi. Şekerli su verdiğim günler un kurdu vermememi söyledi. Doğrumudur. Güzel sonuç almak için nasıl besleme yapmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yapacağınız besleme şekli, koloniye göre değişir. Kendiniz ne kadar yem tükettiklerine bakıp ona göre devam edebilirsiniz. Yem bitmeden yenisini koymayın, içeride çok kalırlarsa küf ve mite gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Un kurdu ve şekerli suyu aynı gün vermenizde sorun olmaz. Arkadaş belki tüketmezler vesaire diye söylemiştir bilemiyorum durumu.

Atasayar55

Yumurta
Üye
Yapacağınız besleme şekli, koloniye göre değişir. Kendiniz ne kadar yem tükettiklerine bakıp ona göre devam edebilirsiniz. Yem bitmeden yenisini koymayın, içeride çok kalırlarsa küf ve mite gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Un kurdu ve şekerli suyu aynı gün vermenizde sorun olmaz. Arkadaş belki tüketmezler vesaire diye söylemiştir bilemiyorum durumu.
Teşekkürler

Urahara

Yumurta
Üye
Öncelikle merhaba besleme düzenin koloniye göre değişir dostum onları bir süre takip edip gözlemlemen lazım. Ayrıca şekerli su ve un kurdunun aynı gün vermende pek sorun olacağını düşünmüyorum kendin ne kadar yem tükettiklerine bakmalı ve buna göre bir plan program içinde hareket etmelisin iyi günler.

Atasayar55

Yumurta
Üye
Öncelikle merhaba besleme düzenin koloniye göre değişir dostum onları bir süre takip edip gözlemlemen lazım. Ayrıca şekerli su ve un kurdunun aynı gün vermende pek sorun olacağını düşünmüyorum kendin ne kadar yem tükettiklerine bakmalı ve buna göre bir plan program içinde hareket etmelisin iyi günler.
Teşekkür ediyorum

Karahan

Yumurta
Üye
Bana un kurdu vs. almaya izin veren yok.Bana Tavuk Göğsü ile yumurta beyazı dendi.Un kurdu değil bu ikisi