Lasius multi

atako

Media
Üye
Elimde 4 tane Lasius kraliçesi var. Bazı kaynaklarda "multi olmaz" yazsa da bunu yapanlar var. Lasius türlerinde multi koloni kurma ihtimali nedir?

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Elimde 4 tane Lasius kraliçesi var. Bazı kaynaklarda "multi olmaz" yazsa da bunu yapanlar var. Lasius türlerinde multi koloni kurma ihtimali nedir?
Lasius cinsinin bazı türleri polijinikken bazı türleri değildir. Elinizde olan lasius cinsi kraliçelerin aynı tür olması ve bu türlerin polijinik bir tür olması lazım, bu koşullar sağlanmazsa kurucu aşamada ya da işçiler çıkınca savaş başlayacaktır.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
İhtimalden bahsedemeyiz ama multiqueen olan bir türüyse olurlar zaten. Tür belirlemekte çok zor olduğu için denemek çok riskli.

atako

Media
Üye
Elimdekilerin aynı tür olduğunundan eminim hepsini aynı bahçede çok yakın yerlerde buldum ama hangi tür olduğunu bilmiyorum.
İhtimalden bahsedemeyiz ama multiqueen olan bir türüyse olurlar zaten. Tür belirlemekte çok zor olduğu için denemek çok riskli.
Birini yuvadan çıkarken gördüm kanatları dökülmüş olduğu için aldım.