Lasius Niger buldum çok sayıda 5 adet var elimde 2 sini multi quenn yapmak istiyorum olur mu? Denemekte istiyorum
3 ya da 4 tanesini beraber koy. Birini öldürürler yüksek ihtimal. Kalanlar devam eder.3'lü multim var. Yatkınlar mutliye deneyebilirsin.
çok çok nadir gördüm lasius multisi arkadaş neden böyle düşünmüş kaynağı ne acaba“Lasiuslarda multiqueen denemesi başarısızlıkla sonuçlanır çoğunlukla. Olursa bile işçiler çıktıktan sonra 1 kraliçe hariç diğerlerini öldürürler” @ares11 in konumun altına yazdığı yazı benim bildiğim kadarıyla da lasiuslarda multiqueen zor oluyo ama yine de siz bilirsiniz![]()
Bende zaten Kesinlikle olmaz demedim. Çoğunlukla olmaz dedim. Defalarca multiqueen denemesi yaptım lasiuslarda ve sonuç hüsran. Kurucu aşamadan sonra da genellikle işçiler baskın kraliçe seçerler ve diğerlerini öldürürlerçok çok nadir gördüm lasius multisi arkadaş neden böyle düşünmüş kaynağı ne acaba
evet benim de demek istediğim oydu @c4nduru için demiştimBende zaten Kesinlikle olmaz demedim. Çoğunlukla olmaz dedim. Defalarca multiqueen denemesi yaptım lasiuslarda ve sonuç hüsran. Kurucu aşamadan sonra da genellikle işçiler baskın kraliçe seçerler ve diğerlerini öldürürler
Ben her denediğimde oluyor. Farklı bir işlem yapmıyorum 3 ya da 4 tane koyuyorum. Genelde birini yumurtlama aşamasında kesiyorlar. İşçiler çıktığında 3 tane varsa 1'ini kesiyor. Ama bazen de 2sini de kestiği oluyor. Kraliçelerin karakterine bağlı biraz da. Bana göre diğer türlere göre ihtimal daha yüksek.evet benim de demek istediğim oydu @c4nduru için demiştim
Evet bu yazıyı okumuştum. Daha önceden de sizinle bu konu hakkında(lasiuslar için) bir konu altında konuşmuştuk. Lasiuslarda çok deneme yaptığınızı söylemiştiniz. Bende bunun üzerine denemek istedim. 3-4-5li lasius multi denemesi yaptım. 3 lü olan gayet sağlıklı büyüdü fakat işçiler diğer 2 kraliçeyi öldürdü. 4lü olanda kraliçeler full stresteydiler ve kabul etmediler birbirlerini. Zaten sonrasında da kraliçeler birbirini öldürmüştü. 2 tanesi tek yaşıyordu yani. İşçiler çıktıktan sonra yine 1 kraliçeyi öldürdüler. 5'li denediğim multi hiç olmadı tüm lasius kraliçeleri birbirleriyle savaştı. Bende ayırmak zorunda kaldım açıkçasıEkli dosyayı görüntüle 11331
Şunu koyayım da belki birileri faydalanır. ;b
"Lasiuslarda öyle olur, böyle olur." gibi cinse göre bilgiler vermek mantıklı değil. Genelleme yapılabilir ama türe göre morfolojilerinden yaşamlarına kadar çok fazla şey değişiyor. Parazitik türler de var, koloni içerisinde ensest üreyen türler de var vs... Genel olarak söylenecek olursa kurucu aşamada çoğu türü multi olabilir, kimi zaman olmuyor. İşçiler çıkınca muhtemelen tek kraliçe hariç geri kalan tüm kraliçeler ölecektir. Bunun sebebini daha önce bir konuda detaylıca açıklamıştım kendi yorumumla.
merak edenler okuyabilir.Test tüpüne birden fazla messor kraliçe karınca koysam birşey olur mu ?
Test tüpüne birden fazla messor kraliçe karınca koysam birşey olur mu? Yani anlaşırlar mı?karincaciftligim.com