Lasius kolonimi nasıl beslemeliyim?

Mert0nAnts

Larva
Üye
Yaklaşık 1.5 ay önce bulduğum Lasius kraliçesi 3 hafta önce yumurtlamıştı ve 1 hafta önce baktığımda iki işçi çaktığını görmüştüm. Bugün baktığımda ise 5 işçiye ulaştıklarını gördüm ve hala son evrede 2-3 tane pupa var. Artık 5 günde bir şekerli su vermeye başladım. Sizce canlı-cansız yem nasıl ve ne zaman aralıklarıyla vermeliyim? Aynı zamanda tüpte su bitmek üzere. Elimde başka tüp yok ve transferi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Aynı zamanda işçilerden biri diğerlerinde farklı olarak beyaz gözüküyor. Yardım ederseniz sevinirim.

Rrdacer

Larva
Üye
Yaklaşık 1.5 ay önce bulduğum Lasius kraliçesi 3 hafta önce yumurtlamıştı ve 1 hafta önce baktığımda iki işçi çaktığını görmüştüm. Bugün baktığımda ise 5 işçiye ulaştıklarını gördüm ve hala son evrede 2-3 tane pupa var. Artık 5 günde bir şekerli su vermeye başladım. Sizce canlı-cansız yem nasıl ve ne zaman aralıklarıyla vermeliyim? Aynı zamanda tüpte su bitmek üzere. Elimde başka tüp yok ve transferi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Aynı zamanda işçilerden biri diğerlerinde farklı olarak beyaz gözüküyor. Yardım ederseniz sevinirim.
Bendede lasius türü bulunuyor. Beslenmesinin nasıl olduğunu araştırmıştım,pazartesi canlı yem bir gün tutuyorsun içeride sonra alman gerekiyor. İki gün arayla vericeksin yani pazartesi verdin bir gün ounca al salı boş geçebilirsin öyle devam et mesela haftanın son beslemesindede şekerli su verebilirsin yada ara günlerdede şekerli su verebilirsin hızlı büyümesini istersen koloninin. Tüptede su tamamen bittiğinde transfer et yoksa geçmiyorlar o zamana kadar zaten internetten sipariş et ben ettim 2,3 gün içinde geldi 16-160 almanı öneririm. İşçinin beyaz olduğu konusunda da kendi fikrim yeni doğmuştur ama emin değilim bilen biri söylese daha iyi olur birde son olarak canlı yem tedarik edemezseniz eğer salam gibi alternatif yemleri deneyebilirsiniz videolarda anlatıyorlar zaten ama iki günden fazla tutmayın besinleri yoksa küf vb. istenmeyen şeyler olabilir iyi hobiler diliyorum inşallah işine yarıyacak bilgilerimi sana aktarmışımdır.