Evet hocam sinek veya dışarıdan aldığınız herhangi bir böcekle beslemek hem sürdürülebilir değildir hem de parazit, ilaç vb. şeyler olabilir.Bende de bir lasius kolonisi var işçiler çıkmaya başladı 10 civarı işçisi var. Denemek için öldürüp sinek verdim ve paramparça edip bazı parçaları da (larva) ve yukurtaların yanına taşımışlar. Un kurdu sipariş etmeli miyim?
Canlı yem almalısınBende de bir lasius kolonisi var işçiler çıkmaya başladı 10 civarı işçisi var. Denemek için öldürüp sinek verdim ve paramparça edip bazı parçaları da (larva) ve yukurtaların yanına taşımışlar. Un kurdu sipariş etmeli miyim?
Canlı yem alıcam ama en az 100 liralık alın diyor gelen kurt sayısı da aşırı fazla benim şu an 3 + 1 kolonim var. 1 tanesi işçili diğerleri işçisiz catalar. Alacağım kurtlar çok fazla olmaz mı?Canlı yem almalısın
Hocam çok değil zaten bir kısmı kargoda bir kısmı da evde illa ki ölüyor. Sınırı doldurmak için 400 tane un kurdu almak yerine 100 buffalo, 100 un kurdu, yataklık/cımbız vb. şeyler alabilirsiniz. Bu karma besleme de yapmış olursunuz.Canlı yem alıcam ama en az 100 liralık alın diyor gelen kurt sayısı da aşırı fazla benim şu an 3 + 1 kolonim var. 1 tanesi işçili diğerleri işçisiz catalar. Alacağım kurtlar çok fazla olmaz mı?
Mutlaka canlı yem alman lazım. Şuan gereksiz olur ama bakımları zor değil. Hem un kurtlarının döngüsünü çözmüş olursun. Minimum sepet tutarı varsa buffalo kurdu da al derim. Yem çeşitliliği iyi olur . Aynı yemi verdiğinde bazen yüzüne bakmıyorlar.Canlı yem alıcam ama en az 100 liralık alın diyor gelen kurt sayısı da aşırı fazla benim şu an 3 + 1 kolonim var. 1 tanesi işçili diğerleri işçisiz catalar. Alacağım kurtlar çok fazla olmaz mı?
Gayet güzel hocam, sorunu anlayamadım.Morio buffalo ve un kurdu var işte ankara canlı yemde
Hocam aslında devamlı olarak karıncalara "alternatif" protein vermek onları muhtemelen öldürecektir. Arkadaş un kurdunu canlı vermiş sanırım o yüzden yemediler ama un kurdunu reddetmiş olsalardı bile yeni bir tür canlı yem sipariş edip gelene kadar sadece şekerli su vermesi en iyi seçenek olacaktır. Eğer canlı yeme 15 gün için erişim sağlayamıyorsa dediğiniz gibi sadece.Benim bildiğim lasius'lar seçici türler protein olarak un kurdu yerini ufak bir haşlanmış yumurta parçası verebilirsin
Alakası yok. Zaten karıncaların diyetinin büyük bir kısmını enerji verici maddeler yani şeker oluşturuyor. Protein daha çok yeni gelişen larvaları beslemek için kullanılıyor. O konuda da en sağlıklısı eklem bacaklı proteiniBenim bildiğim lasius'lar seçici türler protein olarak un kurdu yerini ufak bir haşlanmış yumurta parçası verebilirsin
Risk alıp verdik gerçekten dediğiniz gibi yok etmişler 😅Lasius gibi cinsler meyve sineklerine bayılırlar. Meyve sineği elde etmek zor olduğu için size tavsiyem her zaman mikro un kurdu olacaktır. Ulaşılması en kolay ve en sevileni.