Lasius kolonim neden yeme saldırmıyor?

RRAESTA

Yumurta
Üye
10 işçili bir Lasius kolonim var, fakat verdiğim un kurtlarına saldırmıyorlar. Yiyorlar mı, onu bile bilmiyorum. Ama yumurtaların yanına kadar geliyor un kurdu ve açıkçası tedirgin oluyorum. Ne yapmalıyım?

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Lasiuslar özellikle koloninin ilk aşamalarında çok utangaç oluyorlar. Un kurdunu 1-2 gün civarı tüpte bırakın onlar bitireceklerdir. Yumurtalar konusunda da un kurdu canlı kalıp mı yumurtalara gidiyor yoksa işçiler mi öldükten sonra götürüyor? Öldükten sonra götürüyorlarsa bir sorun olmaz işçiler yumurtaların zarar göreceği bir şey yapmazlar. Un kurdunun canlı kalmasını kastediyorsanız bu tehlikeli olabilir çünkü o boyutlarda bir koloni kendini biraz zor savunur.

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Bende de bir lasius kolonisi var işçiler çıkmaya başladı 10 civarı işçisi var. Denemek için öldürüp sinek verdim ve paramparça edip bazı parçaları da (larva) ve yukurtaların yanına taşımışlar. Un kurdu sipariş etmeli miyim?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Bende de bir lasius kolonisi var işçiler çıkmaya başladı 10 civarı işçisi var. Denemek için öldürüp sinek verdim ve paramparça edip bazı parçaları da (larva) ve yukurtaların yanına taşımışlar. Un kurdu sipariş etmeli miyim?
Evet hocam sinek veya dışarıdan aldığınız herhangi bir böcekle beslemek hem sürdürülebilir değildir hem de parazit, ilaç vb. şeyler olabilir.

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Canlı yem almalısın
Canlı yem alıcam ama en az 100 liralık alın diyor gelen kurt sayısı da aşırı fazla benim şu an 3 + 1 kolonim var. 1 tanesi işçili diğerleri işçisiz catalar. Alacağım kurtlar çok fazla olmaz mı?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Canlı yem alıcam ama en az 100 liralık alın diyor gelen kurt sayısı da aşırı fazla benim şu an 3 + 1 kolonim var. 1 tanesi işçili diğerleri işçisiz catalar. Alacağım kurtlar çok fazla olmaz mı?
Hocam çok değil zaten bir kısmı kargoda bir kısmı da evde illa ki ölüyor. Sınırı doldurmak için 400 tane un kurdu almak yerine 100 buffalo, 100 un kurdu, yataklık/cımbız vb. şeyler alabilirsiniz. Bu karma besleme de yapmış olursunuz.

chapa

Nanitik
Üye
Mutlaka canlı yem alman lazım. Şuan gereksiz olur ama bakımları zor değil. Hem un kurtlarının döngüsünü çözmüş olursun. Minimum sepet tutarı varsa buffalo kurdu da al derim. Yem çeşitliliği iyi olur . Aynı yemi verdiğinde bazen yüzüne bakmıyorlar.

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Morio buffalo ve un kurdu var işte ankara canlı yemde

Zanerg

Yumurta
Üye
Benim bildiğim lasius'lar seçici türler protein olarak un kurdu yerini ufak bir haşlanmış yumurta parçası verebilirsin

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Benim bildiğim lasius'lar seçici türler protein olarak un kurdu yerini ufak bir haşlanmış yumurta parçası verebilirsin
Hocam aslında devamlı olarak karıncalara "alternatif" protein vermek onları muhtemelen öldürecektir. Arkadaş un kurdunu canlı vermiş sanırım o yüzden yemediler ama un kurdunu reddetmiş olsalardı bile yeni bir tür canlı yem sipariş edip gelene kadar sadece şekerli su vermesi en iyi seçenek olacaktır. Eğer canlı yeme 15 gün için erişim sağlayamıyorsa dediğiniz gibi sadece.

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Alakası yok. Zaten karıncaların diyetinin büyük bir kısmını enerji verici maddeler yani şeker oluşturuyor. Protein daha çok yeni gelişen larvaları beslemek için kullanılıyor. O konuda da en sağlıklısı eklem bacaklı proteini

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Lasius gibi cinsler meyve sineklerine bayılırlar. Meyve sineği elde etmek zor olduğu için size tavsiyem her zaman mikro un kurdu olacaktır. Ulaşılması en kolay ve en sevileni.

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Lasius gibi cinsler meyve sineklerine bayılırlar. Meyve sineği elde etmek zor olduğu için size tavsiyem her zaman mikro un kurdu olacaktır. Ulaşılması en kolay ve en sevileni.
Risk alıp verdik gerçekten dediğiniz gibi yok etmişler 😅