Lasius kolonim multide başarılı olur mu?

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Screenshot_20240621-145938_Gallery.jpgScreenshot_20240621-145928_Gallery.jpgScreenshot_20240621-145919_Gallery.jpg
Merhabalar yaklaşık 1 ay önce uçuşlardan lasius toplamıştım multi olmaz dediler ama ben yinede multi denemiş bulundum şuan durumları bu şekilde yumurtalar baya gelişti kraliçeler birbirlerine birşey yapmadılar beraber yumurtalara bakıyorlar besin ihtiyaçları olmamasına rağmen besin ve şeker de vermiştim sizce işçilerden sonra katliam yaşanır mı?

Mücteba

Pupa
Üye
Bende daha önce denedim ikili Multi lasiuslarda işçiler çıkana kadar iyi anlaşıyorlar bir sorun olmadı hatta ilk işçiler çıkıncada bir sorun olmadı ama ikinci nesil işçileri çıktıktan sonra baskın gelen taraf bir kraliçeyi öldürmüştü. Yani tavsiyem ayırmanız yönünde olur canlıyı riske atmanıza gerek yok iki ayrı koloni yapabilirsiniz sonra ölünce canlıya yazık oluyor benim deneyimim bu şekilde.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bende daha önce denedim ikili Multi lasiuslarda işçiler çıkana kadar iyi anlaşıyorlar bir sorun olmadı hatta ilk işçiler çıkıncada bir sorun olmadı ama ikinci nesil işçileri çıktıktan sonra baskın gelen taraf bir kraliçeyi öldürmüştü. Yani tavsiyem ayırmanız yönünde olur canlıyı riske atmanıza gerek yok iki ayrı koloni yapabilirsiniz sonra ölünce canlıya yazık oluyor benim deneyimim bu şekilde.
Teşekkürler deneyimini paylaştığın için

Gökdennz

Nanitik
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 37918Ekli dosyayı görüntüle 37919Ekli dosyayı görüntüle 37920
Merhabalar yaklaşık 1 ay önce uçuşlardan lasius toplamıştım multi olmaz dediler ama ben yinede multi denemiş bulundum şuan durumları bu şekilde yumurtalar baya gelişti kraliçeler birbirlerine birşey yapmadılar beraber yumurtalara bakıyorlar besin ihtiyaçları olmamasına rağmen besin ve şeker de vermiştim sizce işçilerden sonra katliam yaşanır mı?
Türüne göre değişir. Türünü de tespit etmekte sıkıntı yaşayacağımız için ancak deneyerek görebilirsin. İşçiler çıkınca baskın kraliçeyi başa koyup diğerini öldürebilirler ya da başarılı olabilir tamamen türe ve şansına bağlı.

Mücteba

Pupa
Üye
Bugün kontrol ettim bir tane lasius işçim çıkmış şimdi şekerli su takviyesi yapıcam belki günlük açarım