Elimde 4 tane lasius kraliçesi var hepside yumurtladı. Tür hakkında bilgi edinmek istiyorum nasıl gelişir işçi çıkım süreci ne ile booslamak gerekir böyle bilgileri verebilirseniz çok sevinirim. Herkese iyi bayramlar başarılı hobiler dilerim
Kraliçeleri baya büyük ama, işçileri küçük müLasiuslar küçük bir cins olduklarından epey hızlı gelişirler. Başlarda nanitik işçiler besleme konusunda sizi yorabilir ama sonradan çoğu şeyi yiyorlar. Bazen canlı yemden sıkıldıkları ve yemeyi azalttıkları olabiliyor bu durumda farklı bir canlı yeme geçmek zorunda kalabilirsiniz. Şeker içerikli her türlü besini severek tüketirler. Farklı karışımlar yaparak en sevdikleri şekerli besini bulabilirsiniz. Saldırgan bir davranış biçimleri vardır. Bana göre gerçekten doğru şekilde boostlamak için farklı farklı canlı yemlerle karma bir besleme yapmanız gerekiyor. Mesela 100 er adet un, morio ve buffalo kurtları alın. Her beslemede farklı bir canlı yem kullanın. Sırf lasius kolonilerime özel çekirge almıştım canlı yem olarak, sanırım en sevdikleri canlı yem çekirge diyebilirim. Ama bu her kolonide farklılık gösterebilir. Sevdikleri yiyecekleri siz keşfetmelisiniz.
İşçilere kıyasla kraliçe biraz daha büyük evet. Ama diğer çoğu karınca cinsinden küçükler.Kraliçeleri baya büyük ama, işçileri küçük mü