Lasius flavus'a larva eklemek

PİLOT

Yumurta
Üye
Benim Lasius flavus türü kraliçem var bu kraliçem yumurtlamıyor. Ben de doğada bir Lasius flavus kolonisine denk geldim ve 5 ila 6 adet larva aldım ve test tüpüne koydum. Kraliçem bakar mı bu larvalara acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Enesersoy45

Media
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Muhtemelen evet. Fakat kraliçenizi beslemeniz iyi olur. Şekerli su vermeyin.

sNel

Larva
Üye
Hocam merakımdan soruyorum neden şekerli su vermeyin dediniz.
Kraliçenin yumurtlamasını tetiklemesi için protein ağırlıklı beslenmeye sahip olması gerektiğinden olabilir. Bir de şekerli su işçiler çıktıktan sonrası için daha çok önem arz ediyor. İşçilerde enerji ihtiyacı oluşuyor. Şu an gerek yok pek.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Şekerli su da vermelisiniz. Doğru şekerli suya işçiler daha çok ihtiyaç duyar ancak kraliçeninde şekerli suya ihtiyacı var. Protein ağırlıklı beslenmek kraliçenin/koloninin ömrünü kısaltır. Fazla şekerli su az protein daha sağlıklıdır.

ashira

Yumurta
Üye
Şekerli su da vermelisiniz. Doğru şekerli suya işçiler daha çok ihtiyaç duyar ancak kraliçeninde şekerli suya ihtiyacı var. Protein ağırlıklı beslenmek kraliçenin/koloninin ömrünü kısaltır. Fazla şekerli su az protein daha sağlıklıdır.
Teşekkürler Messor kraliçem var yumurtalı ne zaman şekerli su versem içiyor hemen zararlı mı diye sormak istemiştim

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hayır hiçte zararlı değil, olabildiğince şekerli su veriniz.

ashira

Yumurta
Üye
Larvaları beslemek için şimdilik protein ihtiyacı var, şekerli su ve proteini birlikte vermeyin diye şekerli su vermeyin dedim. Proteinden 1-2 gün sonra verin, fazlasıyla ihtiyacı olacak.
İhtiyacı oldukça içer zaten. İki günde bir versen yeter. Zaten doysa içmez.
Hayır hiçte zararlı değil, olabildiğince şekerli su veriniz.
Teşekkürler hepinize