Larvası Çıkmayan Tetramorium

Mogo

Yumurta
Üye
Merhabalar yaklaşık 1 ay önce elime bir tetramorium caespitum grubu kraliçesi geçti(aldığımda yumurtaları vardı) hiç larvası çıkmadı ve yumurta sayısı değişiyordu 1 hafta 40 yumurta diğer hafta 10 yumurtası vardı ama hiç larvası çıkmadı. İlk başta kanatlıydı ama sonra kanatlarından birini döktü ve hep yumurtalarının başında duruyor ama hiç larvası çıkmıyor. Acaba döllenmemiş midir?

Dkdklse

Minör
Üye
Merhabalar yaklaşık 1 ay önce elime bir tetramorium caespitum grubu kraliçesi geçti(aldığımda yumurtaları vardı) hiç larvası çıkmadı ve yumurta sayısı değişiyordu 1 hafta 40 yumurta diğer hafta 10 yumurtası vardı ama hiç larvası çıkmadı. İlk başta kanatlıydı ama sonra kanatlarından birini döktü ve hep yumurtalarının başında duruyor ama hiç larvası çıkmıyor. Acaba döllenmemiş midir?
Stresten yumurtalarını yemiş olabilir ve tekrar başa dönmüştür. Yumurtalarına bakıyor mu yoksa dağınık mı umurtalar?

Mogo

Yumurta
Üye
Yumurtaları toplu ve bakıyor ama çok stres yok ki. Test tübünü haftada bir kez açıyorum ve açtığımda da karınca jölesi vermek için ya da sadece bakmak için açıyorum.

Test tübü çok hareket eden bir yerde de değil.

Dkdklse

Minör
Üye
Yumurtaları toplu ve bakıyor ama çok stres yok ki. Test tübünü haftada bir kez açıyorum ve açtığımda da karınca jölesi vermek için ya da sadece bakmak için açıyorum.

Test tübü çok hareket eden bir yerde de değil.
Tetramorium kraliçenizi ilk işçileri çıkana kadar beslemenize gerek yok. Bir de yumurtların belirgin şekilde azaldığını belirtmiştiniz. Yediğini o sebeple söylemiştim.
Benim fikrim beslemeyi bırakın ve biraz daha bekleyin bakalım. Kraliçe döllenmemişte olabilir.