2-6 haftaya çıkar. Larvaların büyüklüğü nasıl? Fotoğraf atabilirsen daha net bir süre verebilirim.Evet bugün 2 kere gözlerime inanamadığım için bir akşam bir sabah baktım ilk larvalarım çıktı! Ancak aklıma takılan bir soru var ilk larvadan sonra işçi ne zaman çıkar?
Pupa evresine geçtikten sonra yaklaşık 1 veya 1.5 hafta arası ilk içi çıkar. Fakat pupa evresine geçişin hızlı olması için sıcaklık,nem,stres gibi faktöerler etkilidir. Ortalama süre 1 ay sonra iyi şartlarda çıkar.Evet bugün 2 kere gözlerime inanamadığım için bir akşam bir sabah baktım ilk larvalarım çıktı! Ancak aklıma takılan bir soru var ilk larvadan sonra işçi ne zaman çıkar?
Şöyle söyleyim, bir tane var hem hafif siyahımsı kafa kısmı filan, hem boyutu messor kraliçemin bir bacağının yarısı kadar büyük, pupamıdır bu? (kusura bakmayın hocam foto atamıyorum bugün çok stresliler, çok baktım)2-6 haftaya çıkar. Larvaların büyüklüğü nasıl? Fotoğraf atabilirsen daha net bir süre verebilirim.
hocam hafif siyahımsı en büyük larva, bu pupamıdır?Pupa evresine geçtikten sonra yaklaşık 1 veya 1.5 hafta arası ilk içi çıkar. Fakat pupa evresine geçişin hızlı olması için sıcaklık,nem,stres gibi faktöerler etkilidir. Ortalama süre 1 ay sonra iyi şartlarda çıkar.
Kafasında 2 siyah nokta varsa pupa olmuştur. Bacakları varmıydı?Şöyle söyleyim, bir tane var hem hafif siyahımsı kafa kısmı filan, hem boyutu messor kraliçemin bir bacağının yarısı kadar büyük, pupamıdır bu? (kusura bakmayın hocam foto atamıyorum bugün çok stresliler, çok baktım)
hocam hafif siyahımsı en büyük larva, bu pupamıdır?
Fotoğraf olsa daha iyi. Larva aşamasında siyahlık görülür ama pupa aşamasında artık karıncanın bacakları,gözleri,vücudu tamamen görülmeye başlar. İlk işçileriniz çıktığında renkleri sarı olur. 1 hafta bekleyin eğer pupa ise çıkar.Şöyle söyleyim, bir tane var hem hafif siyahımsı kafa kısmı filan, hem boyutu messor kraliçemin bir bacağının yarısı kadar büyük, pupamıdır bu? (kusura bakmayın hocam foto atamıyorum bugün çok stresliler, çok baktım)
hocam hafif siyahımsı en büyük larva, bu pupamıdır?
tam dikkat edemedim ama kafası siyahtı diye hatırlıyorum, malum test tüpünü elime alınca çok strest oluyor bir o yana bir bu yana kaçıyorKafasında 2 siyah nokta varsa pupa olmuştur. Bacakları varmıydı?
hocam dediğim gibi bakamıyorum bugün 2 kere baktım strestli kraliçeFotoğraf olsa daha iyi. Larva aşamasında siyahlık görülür ama pupa aşamasında artık karıncanın bacakları,gözleri,vücudu tamamen görülmeye başlar. İlk işçileriniz çıktığında renkleri sarı olur. 1 hafta bekleyin eğer pupa ise çıkar.
Strese sokmana gerek yok şimdilik bakma.tam dikkat edemedim ama kafası siyahtı diye hatırlıyorum, malum test tüpünü elime alınca çok strest oluyor bir o yana bir bu yana kaçıyor
Hocam senin yumurtalar fotoğraftakilerinin hangisine benziyor.tam dikkat edemedim ama kafası siyahtı diye hatırlıyorum, malum test tüpünü elime alınca çok strest oluyor bir o yana bir bu yana kaçıyor
hocam dediğim gibi bakamıyorum bugün 2 kere baktım strestli kraliçe
hocam yanlış bakmışım siyah değilde normal larva durumundalar ayrı bir konuda tartıştık sağolun yinedeHocam senin yumurtalar fotoğraftakilerinin hangisine benziyor.
Messorlar pupalarında koza örmez pupalar @Black07 nin attığı fotoğraftaki turunculara benzer. Messorlarda pupa koza örmediği için fotoğraftaki gibi olduğunda pupa olduğunu bilin yani şuan larva aşamasındalar. Ayrıca fotoğraftaki gibi turuncu başlamaz pupalar beyazken turuncu ve en sonunda simsiyah olarak pupa evresi biter. Fotoğraftaki turuncu pupaların iskeletini beyaz düşünün bu bir messor pupasının başlangıcıdırhocam yanlış bakmışım siyah değilde normal larva durumundalar ayrı bir konuda tartıştık sağolun yinede