Larvadan sonra ilk işçi ne zaman gelir?

raxys

Yumurta
Üye
Evet bugün 2 kere gözlerime inanamadığım için bir akşam bir sabah baktım ilk larvalarım çıktı! Ancak aklıma takılan bir soru var ilk larvadan sonra işçi ne zaman çıkar?

ali8181

Pupa
Üye
Evet bugün 2 kere gözlerime inanamadığım için bir akşam bir sabah baktım ilk larvalarım çıktı! Ancak aklıma takılan bir soru var ilk larvadan sonra işçi ne zaman çıkar?
2-6 haftaya çıkar. Larvaların büyüklüğü nasıl? Fotoğraf atabilirsen daha net bir süre verebilirim.

akvaryumhane

Pupa
Üye
Pupa evresine geçtikten sonra yaklaşık 1 veya 1.5 hafta arası ilk içi çıkar. Fakat pupa evresine geçişin hızlı olması için sıcaklık,nem,stres gibi faktöerler etkilidir. Ortalama süre 1 ay sonra iyi şartlarda çıkar.

raxys

Yumurta
Üye
2-6 haftaya çıkar. Larvaların büyüklüğü nasıl? Fotoğraf atabilirsen daha net bir süre verebilirim.
Şöyle söyleyim, bir tane var hem hafif siyahımsı kafa kısmı filan, hem boyutu messor kraliçemin bir bacağının yarısı kadar büyük, pupamıdır bu? (kusura bakmayın hocam foto atamıyorum bugün çok stresliler, çok baktım)

Pupa evresine geçtikten sonra yaklaşık 1 veya 1.5 hafta arası ilk içi çıkar. Fakat pupa evresine geçişin hızlı olması için sıcaklık,nem,stres gibi faktöerler etkilidir. Ortalama süre 1 ay sonra iyi şartlarda çıkar.
hocam hafif siyahımsı en büyük larva, bu pupamıdır?

ali8181

Pupa
Üye
Şöyle söyleyim, bir tane var hem hafif siyahımsı kafa kısmı filan, hem boyutu messor kraliçemin bir bacağının yarısı kadar büyük, pupamıdır bu? (kusura bakmayın hocam foto atamıyorum bugün çok stresliler, çok baktım)

Kafasında 2 siyah nokta varsa pupa olmuştur. Bacakları varmıydı?

akvaryumhane

Pupa
Üye

Fotoğraf olsa daha iyi. Larva aşamasında siyahlık görülür ama pupa aşamasında artık karıncanın bacakları,gözleri,vücudu tamamen görülmeye başlar. İlk işçileriniz çıktığında renkleri sarı olur. 1 hafta bekleyin eğer pupa ise çıkar.

raxys

Yumurta
Üye
Kafasında 2 siyah nokta varsa pupa olmuştur. Bacakları varmıydı?
tam dikkat edemedim ama kafası siyahtı diye hatırlıyorum, malum test tüpünü elime alınca çok strest oluyor bir o yana bir bu yana kaçıyor

Fotoğraf olsa daha iyi. Larva aşamasında siyahlık görülür ama pupa aşamasında artık karıncanın bacakları,gözleri,vücudu tamamen görülmeye başlar. İlk işçileriniz çıktığında renkleri sarı olur. 1 hafta bekleyin eğer pupa ise çıkar.
hocam dediğim gibi bakamıyorum bugün 2 kere baktım strestli kraliçe

ali8181

Pupa
Üye
tam dikkat edemedim ama kafası siyahtı diye hatırlıyorum, malum test tüpünü elime alınca çok strest oluyor bir o yana bir bu yana kaçıyor
Strese sokmana gerek yok şimdilik bakma.
1 hafta sonra yine bakarsın, o sefer yumurtaların fotoğrafınıda çekersin net bilgiler veririz.

Black07

Yumurta
Üye

hocam dediğim gibi bakamıyorum bugün 2 kere baktım strestli kraliçe
Hocam senin yumurtalar fotoğraftakilerinin hangisine benziyor.

Ekli dosyalar

• IMG_4567.jpeg
    IMG_4567.jpeg
    60.4 KB · Görüntüleme: 24

Emirant

Yumurta
Üye
hocam yanlış bakmışım siyah değilde normal larva durumundalar ayrı bir konuda tartıştık sağolun yinede
Messorlar pupalarında koza örmez pupalar @Black07 nin attığı fotoğraftaki turunculara benzer. Messorlarda pupa koza örmediği için fotoğraftaki gibi olduğunda pupa olduğunu bilin yani şuan larva aşamasındalar. Ayrıca fotoğraftaki gibi turuncu başlamaz pupalar beyazken turuncu ve en sonunda simsiyah olarak pupa evresi biter. Fotoğraftaki turuncu pupaların iskeletini beyaz düşünün bu bir messor pupasının başlangıcıdır

Hatta fotoğrafta dikkat ederseniz gözleri siyah yeni pupalar da var.