Larva olmuyor

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Messor cinsi kraliçemin yumurtaları 48 gündür aynı. Çiftleşmemiş olma ihtimali varmı yoksa strese bağlı olabilir mi? Yumurtalar bir arada.

58aka

Nanitik
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bazı kraliçeler verimsiz anne olup yumurtalarını büyütmüyor.Aşağıdaki konuda ''Yavru/koloni Problemleri'' bölümünde bundan söz ediliyordu.

dharma

Larva
Üye
28 martta bulduğum messor kraliçem sizinle tamamen aynı durumda. 20 ye yakın yumurta top halinde duruyor ve haftada bir kontrole rağmen hâla gelişme yok gibi. anlamıyorum sorun ne. sıcaklık uygun, kapkaranlık ortam, hava alıyor, suları temiz. yumurtalar fazla olduğu için mi gelişim yavaş acaba diye düşünüyorım

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Çiftleşmemiş olabilir, kraliçe sadece yumurtalarla ilgilenmiyor olabilir, kraliçe besin eksikliği yaşıyor olabilir. Yerinizde olsam kraliçeye çok az miktarda şekerli su takviyesi yapardım ve 1-2 hafta hiç bakmazdım. Ayrıca sıcaklığın yüksek olduğundan da emin olun.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye

Çiftleşmemiş olabilir, kraliçe sadece yumurtalarla ilgilenmiyor olabilir, kraliçe besin eksikliği yaşıyor olabilir. Yerinizde olsam kraliçeye çok az miktarda şekerli su takviyesi yapardım ve 1-2 hafta hiç bakmazdım. Ayrıca sıcaklığın yüksek olduğundan da emin olun.
Teşekkürler, deneyeceğim.