Larva krallığı( formica rufibarbis )

AnkaTT

Yumurta
Üye
9CBA0C1B-5AAD-463C-B704-5DD949AD1CBF.jpeg26BB1C65-2465-43D6-8D7B-8864FC4A06A2.jpegA135955D-9862-4612-AE6D-EFF956A1B370.jpeg98527907-98F2-4A16-B5FC-DCCDE2B68E77.jpegYoldaşlar öncelikle merhaba ben Ankara’da formica cinsi karınca besleyen bir gencim . Kolonimin 1. Kış uykusu bitti(1.5 ay yatırdım ) yılbaşında kıl uykusundan uyandırdım ve tek tüp ile odamda bakmaya başladım daha sonra besleme yapmaya karar verdim ve yumurta beyazı ile beslemeye başladım bundan da bayağı verim aldım aradan 20 gün geçti ve koloniyi 2-3 günde bir besleme yaptığım için boostlama deniliyor galiba o duruma soktum ve görsellerden bir tanesinde olması lazım bu gün bayağı bir yumurta beyazı koydum yemeleri için çünkü 5 gün önce7-8 tane olan larva sayısı bu gün 40-50 tane olmuş nasıl oldu bilmiyorum ama strese sokmadan kırmızı loş bir ortamda fotoğrafını çektim bilgili arkadaşlar bu kadar işçi çıkınca toplam 60-90 işçi oluyor ve benim setup’u genişletmem lazım kaç tüp koymalıyım yardımcı olurlarsa sevinirim şu an1 kirli ana tüp suyu bitmiş 1 temiz ana tüp ama içi boş bir tanede esmer şekerli su olan tüp var onun dışında bunların bağlı olduğu 5x10 outworld var genişletme yapmam gerekiyor mu bilgilendirirseniz sevinirim saygılar .

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 32918Ekli dosyayı görüntüle 32919Ekli dosyayı görüntüle 32921Ekli dosyayı görüntüle 32920Yoldaşlar öncelikle merhaba ben Ankara’da formica cinsi karınca besleyen bir gencim . Kolonimin 1. Kış uykusu bitti(1.5 ay yatırdım ) yılbaşında kıl uykusundan uyandırdım ve tek tüp ile odamda bakmaya başladım daha sonra besleme yapmaya karar verdim ve yumurta beyazı ile beslemeye başladım bundan da bayağı verim aldım aradan 20 gün geçti ve koloniyi 2-3 günde bir besleme yaptığım için boostlama deniliyor galiba o duruma soktum ve görsellerden bir tanesinde olması lazım bu gün bayağı bir yumurta beyazı koydum yemeleri için çünkü 5 gün önce7-8 tane olan larva sayısı bu gün 40-50 tane olmuş nasıl oldu bilmiyorum ama strese sokmadan kırmızı loş bir ortamda fotoğrafını çektim bilgili arkadaşlar bu kadar işçi çıkınca toplam 60-90 işçi oluyor ve benim setup’u genişletmem lazım kaç tüp koymalıyım yardımcı olurlarsa sevinirim şu an1 kirli ana tüp suyu bitmiş 1 temiz ana tüp ama içi boş bir tanede esmer şekerli su olan tüp var onun dışında bunların bağlı olduğu 5x10 outworld var genişletme yapmam gerekiyor mu bilgilendirirseniz sevinirim saygılar .
Merhaba
2 tüp o kadar küçük bir koloni için çok fazla.
1 tüp ağzına kadar işçi dolana kadar 2. tüp eklemeyin. Karıncalar küçük alanlarda kendilerini daha rahat hissederler hele formica gibi stressli bir cinse kesinlikle küçük alanlar lazım. Şekerli su vermek için tüp veya suluk kullanmayın. Şekerli su zamanla fermente olup içinde alkol üreyip karıncaları öldürebilir(balda aynı şekilde). Pamuk ile ballı su verip max 1 gün outworldte bırakmanızı tavsiye ederim. Balı 1/3 oranında su ile karıştırıp verin. Bal şekere göre çok daha fazla besin içeriyor. Outworldüde küçültün 5×5 küçük bir pleksi outworld işinizi görecektir. Yumurta beyazını sadece takviye olarak kullanın ana besin yapmayın. Onun yerine canlı yem kullanın canlı yeminiz yoksa acilen canlı yem edinin.

AnkaTT

Yumurta
Üye
Merhaba
2 tüp o kadar küçük bir koloni için çok fazla.
1 tüp ağzına kadar işçi dolana kadar 2. tüp eklemeyin. Karıncalar küçük alanlarda kendilerini daha rahat hissederler hele formica gibi stressli bir cinse kesinlikle küçük alanlar lazım. Şekerli su vermek için tüp veya suluk kullanmayın. Şekerli su zamanla fermente olup içinde alkol üreyip karıncaları öldürebilir(balda aynı şekilde). Pamuk ile ballı su verip max 1 gün outworldte bırakmanızı tavsiye ederim. Balı 1/3 oranında su ile karıştırıp verin. Bal şekere göre çok daha fazla besin içeriyor. Outworldüde küçültün 5×5 küçük bir pleksi outworld işinizi görecektir. Yumurta beyazını sadece takviye olarak kullanın ana besin yapmayın. Onun yerine canlı yem kullanın canlı yeminiz yoksa acilen canlı yem edinin.
Dediklerinizi uygulayacağım hiç şüpheniz olmasın fakat şu an canlı yem alamayacağım için taze çekilmiş kıyma veriyorum bayağı sevdiler ve güzelce yiyorlar canlı yem gibi çok az miktarda veriyorum ayrıca şekerli su tüpü yarın çıkarılacak . Diğer temiz tüpü çıkarmama gerek yok çünkü 4-5 işçinin orada yer edindiğini gördüm daha temiz ve nemli bir ortam larvalar için daha uygun olacaktır oıtworld 7x4 başka bir plastik kap ile değiştirildi teşekkürler

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Dediklerinizi uygulayacağım hiç şüpheniz olmasın fakat şu an canlı yem alamayacağım için taze çekilmiş kıyma veriyorum bayağı sevdiler ve güzelce yiyorlar canlı yem gibi çok az miktarda veriyorum ayrıca şekerli su tüpü yarın çıkarılacak . Diğer temiz tüpü çıkarmama gerek yok çünkü 4-5 işçinin orada yer edindiğini gördüm daha temiz ve nemli bir ortam larvalar için daha uygun olacaktır oıtworld 7x4 başka bir plastik kap ile değiştirildi teşekkürler
Canlı yem olmadan koloni sadece bir süre gelişebilir haberiniz olsun. Diğer tüpü oraya transfer olmaları için mi çıkarmayacaksınız?

AnkaTT

Yumurta
Üye
Canlı yem olmadan koloni sadece bir süre gelişebilir haberiniz olsun. Diğer tüpü oraya transfer olmaları için mi çıkarmayacaksınız?
Evet çünkü orijinal tüpte su kalmadı ve pamukta küf tabakası oluştu zaten larvaları pamuktan uzak tutuyorlar . Canlı yem işini halledecem siz merak etmeyin