Kuyruk Kısması Acil Yardım

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Merhaba bugün tanka 2 adet gold ramirezi ekledim şuan onların bulunduğu bölüm 35 litre. Alırken dikkat ettim ne tankta ne de canlıda hiçbir şey yoktu fakat akvaryuma koyduktan 2 saat sonra kuyruk kısmaya başladı 5 adet neon tetra ile yaşıyorlar hareketlerinde ve davranışlarında bir problem yok. Neden olmuş olabilir? Stresten ise kendi geçer mi?(balık gelince biraz tasarımı düzenledim ve su değiştirdim .) Biri kısıyor sadece(akvaryuma eklerken 10 sqniye metilenli suda durdular.)
2024-06-0118.13.097257724609526368104.jpg2024-06-0118.13.418141650977605545647.jpg

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Davranışında, dışkısında, yem yemesinde problem yoksa gözlemlemeye devam edin. Stres kaynaklı olabilir. Çok bi problem yok gibi gözüküyor. Metilen mavisi biraz gereksiz olmuş. Yine de yapmak isterseniz, metilen mavisinde banyo yaptırdıktan sonra normal suda durulayıp akvaryuma eklemeni öneririm. Davranışında vs. sorun olursa beni etiketleyip bu konuya mesaj atabilirsin.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Davranışında, dışkısında, yem yemesinde problem yoksa gözlemlemeye devam edin. Stres kaynaklı olabilir. Çok bi problem yok gibi gözüküyor. Metilen mavisi biraz gereksiz olmuş. Yine de yapmak isterseniz, metilen mavisinde banyo yaptırdıktan sonra normal suda durulayıp akvaryuma eklemeni öneririm. Davranışında vs. sorun olursa beni etiketleyip bu konuya mesaj atabilirsin.
@Mertali Teşşekkürler, durumu gittikçe kötüye gidiyor şuanlık canlıya yapabileceğim bir şey var mı ? Kuyruğu iyice iğne gibi oldu..

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Su değişimlerini artırmanı öneririm, varsa elinde akvaryum tuzu veya kaya tuzu ekleyebilirsin akvaryumda etkilenecek canlı yoksa. Ramirezi biraz hassas bi balık.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Su değişimlerini artırmanı öneririm, varsa elinde akvaryum tuzu veya kaya tuzu ekleyebilirsin akvaryumda etkilenecek canlı yoksa. Ramirezi biraz hassas bi balık.
Hocam tuz bitkilere zarar vermez mi? Aynı tankta bölmeli diğer tarafında betta var hocam o yüzden biraz korkuyorum tuz konusunda. Su değişimini arttıracağım. Sizce canlıya bir şey olursa ramirezinin tek kalması sorun yaratır mı? Sabaha sağ çıkacağını zannetmiyorum :(.

omerfaruk_

Majör
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hocam tuz bitkilere zarar vermez mi? Aynı tankta bölmeli diğer tarafında betta var hocam o yüzden biraz korkuyorum tuz konusunda. Su değişimini arttıracağım. Sizce canlıya bir şey olursa ramirezinin tek kalması sorun yaratır mı? Sabaha sağ çıkacağını zannetmiyorum :(.
Tuz bitkilere zarar verir, ramireziler su değerlerine gerçekten hassas canlılardır @Mertali nin dediği gibi su değişimi yapmamız güzel olur. Onun dışında dış parazit sorunu olmadığı sürece metilen tarzı ilaçlar kullanmanızı önermem öncelikle bir hastalık varsa onu tam tespit etmeye çalışın kuyruk kısmasının pek çok sebebi olabilir. Tek kalması pek sıkıntı olcağını sanmam ama cüce cikletleri çift bakmakta fayda var umarım ölüm yaşanmaz.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
betaya sıkıntı olur, bitkilere çok az miktarda olursa problem olmaz. Bir anda bu kadar kötü olması garip. Ama dediğim gibi ramirezi hassas ve zır bi balık, olabiliyor böyle şeyler.

omerfaruk_

Majör
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
betaya sıkıntı olur, bitkilere çok az miktarda olursa problem olmaz. Bir anda bu kadar kötü olması garip. Ama dediğim gibi ramirezi hassas ve zır bi balık, olabiliyor böyle şeyler.
Tahminimce aşılamayı yeterince yapmamıştır, birde üstüne 10sn lik metilen banyosu biraz strese sokmuştur.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Aşılamayı biraz hızlı yapmıştım, artık durumu sabaha belli olur :(. Yardımlarınız için teşekkürler sabah balığın durumunu belirtirim.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Balık yaşıyor fakat halen kuyruk kısıyor. Şuanlık ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Varsa karantina akvaryumuna ayırıp, tuz ekle, sıcaklığı 28-29 derecelere çıkar. Yine varsa güvenilir markaların dış parazit ilaçlarını kullanabilirsin, sera baktopur gibi. Su değişimini haftada 2 %40 yapabilirsin. Mümkünse bi fotoğraf paylaşabilir misin?

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Varsa karantina akvaryumuna ayırıp, tuz ekle, sıcaklığı 28-29 derecelere çıkar. Yine varsa güvenilir markaların dış parazit ilaçlarını kullanabilirsin, sera baktopur gibi. Su değişimini haftada 2 %40 yapabilirsin. Mümkünse bi fotoğraf paylaşabilir misin?
Karantina tankım yok maalesef,sıcaklığı arttırdım günlük beşer dakikalık tuzlu suda banyo iyi gelir mi? İlaç olarak sadece metilen ve bactofish var. Su değişimi dün yaptım bugün tekrar yapacağım. Sera bakto tabs verdim.
2024-06-0209.46.245880342091931991669.jpg

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Devamlı tanktan alıp çıkarmak çok strese sokabilir. Sera bakto tabs daha çok iç parazit hastalıkları için ama yararı olabilir. Zaten metilen banyosu yaptırılan bi canlının parazitsel olarak kuyruk kısması biraz zor ama yine de önlem almakta fayda var, bactofishden kullanabilirsin.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Merhaba son durum olarak balığı kaybettik sizce tek dişi kalması sorun mu? Ne kadar sürede yetişkin olur?