Kuş Hakkında

Bora

Larva
Üye
Bir önceki konuyu açtığımda resim koymayı unutmuşum ——— sokakta soğuktan etkilenmiş bir yavru buldum cinsini bilmiyorum ama yemek olarak ince bulguru sıcak suda bekletip yumurta sarısı ile karıştırarak bir poşet ile pasta süsü yapar gibi sıkarak ağızına verdim ne yapmalıyım sıcak bi yerde kalıyor önüne suyunu koydum ( içiyor ) bir sıkıntısı ŞUANLIK yok ama ekstra yapmam gereken varmı ( Uçamıyor ) türü nedir bunalrın cevabını verebilirmisiniz
TEŞEKKÜRLER

Ekli dosyalar

• 58A9B8AC-D010-43B4-99F8-03EE42145289.jpeg
    58A9B8AC-D010-43B4-99F8-03EE42145289.jpeg
    14.1 KB · Görüntüleme: 36
  • C874B96B-E59F-4FB0-854F-35AFCEE3D7AD.jpeg
    C874B96B-E59F-4FB0-854F-35AFCEE3D7AD.jpeg
    15.8 KB · Görüntüleme: 35
  • B1372AA8-E191-4017-8369-57246A1903B1.jpeg
    B1372AA8-E191-4017-8369-57246A1903B1.jpeg
    16.6 KB · Görüntüleme: 35

Mssr

Pupa
Üye
Canlı kumru, besleme yöntemin doğru ama bulgur yerine civciv veya muhabbet kuşu yemi vermelisin. Her gün beslemeyi ihmal etme.

Bora

Larva
Üye
Teşekkürler birde ne kadar sürede uçmaya başlar evde ne kadar süre misafir etmemiz gerekiyor onuda cevaplayabilirseniz sevinirim yani biz besleriz ama onu gerekilen zamanda doğaya salmak en doğrusu olacaktır diye düşündüm 🙂
Canlı kumru, besleme yöntemin doğru ama bulgur yerine civciv veya muhabbet kuşu yemi vermelisin. Her gün beslemeyi ihmal ettme

Azoreal

Larva
Üye
Teşekkürler birde ne kadar sürede uçmaya başlar evde ne kadar süre misafir etmemiz gerekiyor onuda cevaplayabilirseniz sevinirim yani biz besleriz ama onu gerekilen zamanda doğaya salmak en doğrusu olacaktır diye düşündüm 🙂
Doğada çoğu kuş tam anlamıyla uçma kabiliyeti kazandıktan sonra yuvadan ayrılır yani bir süre daha sizle kalabilir fakat gençlik dönemine yakın evin içinde ona uçma egzersizleri yaptırın ki uçma kabiliyetini geliştirsin anneleri de onları egzersiz yapmaya teşvik eder ki uçabilsinler ve gidip kendi yuvalarını kursunlar şu anda kumru bulmanız çok normal bahara yakın kumrular çiftleşirler yuva yaparlar çoğu kez buna şahit oldum bizim evin arka tarafındaki camın kenarında da yuva yapmışlar hatta anneleri (ya da babaları bilmiyorum) yumurtaların üstünde kuluçkaya yatmış yakında yavrular çıkacaktır bakalım bekliyorum

Mssr

Pupa
Üye
@Azoreal Arkadaş gerekli cevabı yazmış zaten, fakat bir tavsiyem yem olarak ılık su ile civciv yemi verecekseniz ıslattığınız yemi bekletmeyin yemediğini atın.

Bora

Larva
Üye
@Azoreal Arkadaş gerekli cevabı yazmış zaten, fakat bir tavsiyem yem olarak ılık su ile civciv yemi verecekseniz ıslattığınız yemi bekletmeyin yemediğini atın.
Teşşekürler uygulayacağım 🙂
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Doğada çoğu kuş tam anlamıyla uçma kabiliyeti kazandıktan sonra yuvadan ayrılır yani bir süre daha sizle kalabilir fakat gençlik dönemine yakın evin içinde ona uçma egzersizleri yaptırın ki uçma kabiliyetini geliştirsin anneleri de onları egzersiz yapmaya teşvik eder ki uçabilsinler ve gidip kendi yuvalarını kursunlar şu anda kumru bulmanız çok normal bahara yakın kumrular çiftleşirler yuva yaparlar çoğu kez buna şahit oldum bizim evin arka tarafındaki camın kenarında da yuva yapmışlar hatta anneleri (ya da babaları bilmiyorum) yumurtaların üstünde kuluçkaya yatmış yakında yavrular çıkacaktır bakalım bekliyorum
Teşşekürler bilgi çok faydalı oldu uygulamaya çalışırım