kurtlanmış yulaf

EnesErmet

Yumurta
Üye
arkadaşlar 1 haftalığıa şehir dışındaydım dün tekrar Bursa'ya döndüm ve geldiğimde yulaf kavanozumun kurtlandığını gördüm dünden beri kapağa doğru çıkıyorlar ve hava falan alıyolarlar onun dışında yulaf yiyorlar böceğe benziyorlar ve bazı yulafların içlerinde ufak un kurdu benzeri solucanlar var aklımdaki soru şu bu böcekler gerçekten çok küçük, macro kamera ile ancak görüntü alabildim, ortalama 300-400 tane var diye tahmin ediyorum ve boyutlarına da 1 mm diyebilirim ortalama bir işçi karıncadan daha küçükler bunların türü nedir kullanabileceğim bir alan var mı ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Fotoğraflar ⬇️
IMG_20220802_210710.jpg
IMG_20220802_210628.jpg

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
ne olduğunu bilmiyorum ama canlı yem olarak kullanın bence birşey olmaz

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Bu gördükleriniz buğday biti diye geçiyor ve sadece doğal ilaçsız ürünlerde oluşabiliyorlar aynısı benim başımada gelmişti teker teker öldürdüm bir süre sonra tamamen yokoldular

Yurtdışında yulafları kullanmadan önce fırınlıyorlar o şekilde kullanıyorlar en kolay çözümlerden biri fırınlamak

İyi hobiler

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Bu gördükleriniz buğday biti diye geçiyor ve sadece doğal ilaçsız ürünlerde oluşabiliyorlar aynısı benim başımada gelmişti teker teker öldürdüm bir süre sonra tamamen yokoldular

Yurtdışında yulafları kullanmadan önce fırınlıyorlar o şekilde kullanıyorlar en kolay çözümlerden biri fırınlamak

İyi hobiler
Un bitinden kastınız Tribolium spp. ise, gönderi sahibinin çektiği böcek pek un biti gibi gelmedi bana.