Kurtlanmış tohum

Tahayyülat

Yumurta
Üye
Bugün baktığımda yem kavanozunun içinde ağsı oluşumlar ve kurtlar vardı . Yemleri temizleyip kullansam karıncalara zararı olur mu ?

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Sorun olmaz dondurup hepsini öldürebilirsiniz

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Tohumları ayıklayın büyük ihtimal güvelenmiş yumurtaları dondurarak öldüremeyebilirsiniz tohumları ayıklayıp cam kavonoza alın üstünü bir bez ile örtüm güneşe koyun birkaçgün sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz

RüzgarDeveci07

Yumurta
Üye
Tohumları ayıklayın büyük ihtimal güvelenmiş yumurtaları dondurarak öldüremeyebilirsiniz tohumları ayıklayıp cam kavonoza alın üstünü bir bez ile örtüm güneşe koyun birkaçgün sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz
Hayır hocam dondurarakta öldürebilir tabi 2 gün dondurucuda kalması gerekli biz bunu balı güve basmasın diye yapıyoruz tabi güneşte bir çözüm.😉

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Bakın yumurtalar yoğun içerikli olabilir dondurmanın amacı içerisindeki suyu kristalleştrip hücreleri patlatmasıdır eğer yumurtada su oranı az ise isterseniz 1 ay dondurun bir fayda etmeyecektir sıcakta bekletmenin amacı ise canlıdaki proteini pişirip yapısını bozmaktır 👍🏻

RüzgarDeveci07

Yumurta
Üye
Bakın yumurtalar yoğun içerikli olabilir dondurmanın amacı içerisindeki suyu kristalleştrip hücreleri patlatmasıdır eğer yumurtada su oranı az ise isterseniz 1 ay dondurun bir fayda etmeyecektir sıcakta bekletmenin amacı ise canlıdaki proteini pişirip yapısını bozmaktır 👍🏻
Hocam biliyorum güneş çok iyi bir yönem ama arıcılıkta tüm herkes dahil bende bu yöntemi kulanıyoruz bir faydasını gördümki burda size söylüyorum.🙂😉

Son düzenleme:

Tahayyülat

Yumurta
Üye
100-120 derecedeki bir fırında yarım saat bekletsem sorun çözülür mü ?

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Tabi ikide olur yanlız dikkat edin tohumlar yanması👍🏻