Kurmak İstediğim Akvaryum Şartlara Uygun mu?

kehribarpiko

Yumurta
Üye
Merhaba nano bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum. 50*25*35 ölçülerinde. Bitki olarak java moss ve su yoncası kullanmak istiyorum. Dekorasyon olarak birkaç tane doğal taş kullanacağım. Balık olarak bir çift sarı danio (bi dişi bir erkek), birkaç karides ve bir çift vatoz. Balık nufusunu fazla arttırmak istemiyorum. Sizce akvaryumum ve içine koyacaklarım uygun mu? Bitkilerin ve balıkların bakımları ile ilgili biraz araştırma yaptım ve uygun gibi görünüyor ancak benden çok daha iyi bilecek insanlar mutlaka çıkacaktır. Çünkü bu işi birkaç aydır yapıyorum sadece ve ilk bitkili akvaryum serüvenim olacak. Eğer akvaryum şartları uygun olursa kum olarak ne almalıyım ve nasıl kullanmalıyım? Sectiklerimle ilgili birkaç fikir verirseniz bilinçli bir şekilde bu işi yapabilirim. Şimdiden teşekkürler.

Not: Kum önerisini uygun fiyatlı verirseniz bütçeme daha uygun olabilir. Siyab renginden dolayı ve uygun fiyatından dolayı siyah hagen kum kullanmak istiyorum. Mantıklı bir karar olur mu?

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Hacim sanırım yeterli olur fakat bildiğim kadarıyla sürü halinde yaşayan sosyal canlılar bunlar. Yani en azından beş-altı tane birlikte almalısınız. Erkeklerin birbirlerine davranışları nasıldır pek bilmiyorum ama dişi sayısını daha fazla tutarak birbirlerine karşı oluşabilecek agresyonu azaltabilirsiniz.

Hagen kum güzel bir tercih (su yoncaları ve kiraz karideslerle harika bir görüntü oluşuyor) fakat çok ucuz olanları suya salınım yapabiliyor. Bu yüzden Reeflowers veya Vitasand gibi markalara bakabilirsiniz ya da güvenebileceğiniz bir petshoptan açık satılanlardan alabilirsiniz.

Filtrasyon olarak ne düşünüyorsunuz? Isıtıcınız var mı?

kehribarpiko

Yumurta
Üye
Hacim sanırım yeterli olur fakat bildiğim kadarıyla sürü halinde yaşayan sosyal canlılar bunlar. Yani en azından beş-altı tane birlikte almalısınız. Erkeklerin birbirlerine davranışları nasıldır pek bilmiyorum ama dişi sayısını daha fazla tutarak birbirlerine karşı oluşabilecek agresyonu azaltabilirsiniz.

Hagen kum güzel bir tercih (su yoncaları ve kiraz karideslerle harika bir görüntü oluşuyor) fakat çok ucuz olanları suya salınım yapabiliyor. Bu yüzden Reeflowers veya Vitasand gibi markalara bakabilirsiniz ya da güvenebileceğiniz bir petshoptan açık satılanlardan alabilirsiniz.

Elimde 100 veya 150 w ısıtıcı var. Şimdi tam hatırlamıyorum. Onun yeteceğini düşünüyorum. Filtrasyon olarak da elimde iç filtre var onu kullanmayı düşünüyorum. 500 L/H debil ama elyaf ile debili düşürmeyi planlıyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ne kadar hagen kum almam gerekiyor peki? Bunu nasıl ölçüyoruz? Birde hagen dışında başka bir kum kullanmam gerekiyor mu?

Son düzenleme:

Benkimim

Pupa
Üye
litre cok düşük hocam olsada çok verimli olmaz size önerim bir tane beta canınızın istediği kadar karides vatozlarda mümkün değil hayvana eziyet olur sadece hangi balık olursa olsun en az 25-30 litre olması lazım balık başına sürü balıklarıda en az 5 tane olması lazım ( bu kendi görüşüm ) size önerim halfmoon beta hem çok asil durur hemde güzeldir bir tane halfmoon erkek alırsınız bitkiler karidesler görsel şölen olur ama karidesleri pek göremezsiniz genelde saklanırlar

kehribarpiko

Yumurta
Üye
litre cok düşük hocam olsada çok verimli olmaz size önerim bir tane beta canınızın istediği kadar karides vatozlarda mümkün değil hayvana eziyet olur sadece hangi balık olursa olsun en az 25-30 litre olması lazım balık başına sürü balıklarıda en az 5 tane olması lazım ( bu kendi görüşüm ) size önerim halfmoon beta hem çok asil durur hemde güzeldir bir tane halfmoon erkek alırsınız bitkiler karidesler görsel şölen olur ama karidesleri pek göremezsiniz genelde saklanırlar
Karodeslerin saklanması sorun olmaz. Olayları o zaten.
Beta balığını pek beğenmiyorum nedense. Bir türlü sevemediğim nadir balıklardan biridir.
Vatozlarla neden mümkün olmaz dediniz? Sebebi ne? Şu anda 2 lepistes ve 1 vatoz besledigim 40 litrelik bir akvaryumum daha var. Birkaç aydır besliyorum ve ne bir hastalık ne de sorun oldu. Beslememde bir sorun olacağını sanmıyorum bu yüzden.
Sürü balıklarını artırabilirim. 1 erkek 3-4 dişi seklinde.

Düzeltme: Son 6 aydır vatozu besliyorum lepistesler yeni. Lepistesden önce siyah teleskop besliyordum. 7 tane.

aatom_karinca

Pupa
Üye
Karodeslerin saklanması sorun olmaz. Olayları o zaten.
Beta balığını pek beğenmiyorum nedense. Bir türlü sevemediğim nadir balıklardan biridir.
Vatozlarla neden mümkün olmaz dediniz? Sebebi ne? Şu anda 2 lepistes ve 1 vatoz besledigim 40 litrelik bir akvaryumum daha var. Birkaç aydır besliyorum ve ne bir hastalık ne de sorun oldu. Beslememde bir sorun olacağını sanmıyorum bu yüzden.
Sürü balıklarını artırabilirim. 1 erkek 3-4 dişi seklinde.

Düzeltme: Son 6 aydır vatozu besliyorum lepistesler yeni. Lepistesden önce siyah teleskop besliyordum. 7 tane.
merhaba ölçülerden kaynaklı bir sorun olacağını sanmıyorum , kum olarak alta lav kırığı üste hagen kum kullanabilirsin sadece hagen kumda kullanabilirsin pek sorun olmaz fakat danio yerine 6 7 adet neon tetra almanı öneririm hem akvaryumunda şık durur hem de sürü halinde takılacakları için sayıları çok müsaittir 2 adet danio yetersizdir danio sayını arttırman gerekir arttırdığında da şık duracağını sanmam tabi bu kişiden kişiye değişir ama onun yerine dediğim gibi 6 7 adet neon tetra alman iyi forumlar

Benkimim

Pupa
Üye
Hocam lda türü yada cüce vatozlardan besliyorsanizyasamaz değil yaşar ama gelişimi açısından çok iyi olmaz diğer çok büyüyen türler var düz vatozdu sanırım onlardan sa zaten onlar hiç olmaz tank yeterli olmadığı için yani hiç bı canlı için o litreler çok iyi değildir bitkili karides tankı bı kaç nerite salyangozu bı tane beta ile show akvaryum yaparlar genelde bu litredeki bı tank için Lepistes önerebilirim yada moly falan ama onalrda çok fazla üreme oluyor bu yüzdende yavrularıyla uğraşırsınız 😂

kehribarpiko

Yumurta
Üye
merhaba ölçülerden kaynaklı bir sorun olacağını sanmıyorum , kum olarak alta lav kırığı üste hagen kum kullanabilirsin sadece hagen kumda kullanabilirsin pek sorun olmaz fakat danio yerine 6 7 adet neon tetra almanı öneririm hem akvaryumunda şık durur hem de sürü halinde takılacakları için sayıları çok müsaittir 2 adet danio yetersizdir danio sayını arttırman gerekir arttırdığında da şık duracağını sanmam tabi bu kişiden kişiye değişir ama onun yerine dediğim gibi 6 7 adet neon tetra alman iyi forumlar
Sadece hagen kullanmak istersem kaç cm kullanmalıyım veya kaç kg almalıyım? Lav kırığı üzerine hagen kullanmak istersem ne kadar lav kırığı ve hagen kullanmalıyım? 2.5 cm lav kırığı üzerine 2 cm hagen mantıklı olur mu?

aatom_karinca

Pupa
Üye
Sadece hagen kullanmak istersem kaç cm kullanmalıyım veya kaç kg almalıyım? Lav kırığı üzerine hagen kullanmak istersem ne kadar lav kırığı ve hagen kullanmalıyım? 2.5 cm lav kırığı üzerine 2 cm hagen mantıklı olur mu?
3 cm hagen 4 cm kalın taneli av kırığı kullanıyorum lepistes tankımda sadece lav kırığı olarak kullandığımm tankta 7 cm lav kırığı var

kehribarpiko

Yumurta
Üye
3 cm hagen 4 cm kalın taneli av kırığı kullanıyorum lepistes tankımda sadece lav kırığı olarak kullandığımm tankta 7 cm lav kırığı var
Lav kırığı ve hagen kullanmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Lav kırığının birçok faydası var diye biliyorum. Üst yüzeye de görüntüyü daha güzel yapmak için hagen kullanacağım sanırım.

aatom_karinca

Pupa
Üye
Lav kırığı ve hagen kullanmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Lav kırığının birçok faydası var diye biliyorum. Üst yüzeye de görüntüyü daha güzel yapmak için hagen kullanacağım sanırım.
bence de öyle kullan sadece lav kırığı kullanırsan bitkileri sabitleme konusunda sorun yaşayabilirsin