Öncelikle Merhaba, yaklaşık 3 ay önce 500 un kurdu+ yataklık aldım. Aylar geçti pupalar böcek oldu yaklaşık 1 ay böcekleri kapta tuttum. Yumurtladıklarını umuyordum. Bir kaç gün Ankaraya uğradım. Gitmeden bolca patates ve muz kabuğu koymuştum olan o maalesef aşırı nem yapmıştı çünkü kaptaki havalandırma yetersiz kaldı. Birkaç günü kapta oluşan suyu silsem ve patatesleri alsamda durmadı bu nemlenme. En sonunda kabın dibine bakarken inanılmaz seviyede yataklığın küflendiğini gördüm. Çıkan küfler (sarı ve yeşil şekilde):

Temizleyebildiğimce temizledim. Ardından böcekleri başka kaba aldım. Bu kaptaki yumurtalar sağlıklı büyebilir mi o larvaları kolonilerime verebilir miyim? Bu böceklerden yeniden yumurtlamasıyla çıkacak larvalar sağlıklı olur mu? Önerileriniz neler?

Temizleyebildiğimce temizledim. Ardından böcekleri başka kaba aldım. Bu kaptaki yumurtalar sağlıklı büyebilir mi o larvaları kolonilerime verebilir miyim? Bu böceklerden yeniden yumurtlamasıyla çıkacak larvalar sağlıklı olur mu? Önerileriniz neler?