Küflenen Pamuk

BeyDiesT

Nanitik
Üye
30 İşçili Lasius kolonimin tüpündeki pamuk küflendi ve yaklaşık 1 aylık daha suları var.1 2 saat ışık tuttum ama transfer edemedi.Ne yapmalıyım?

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
30 İşçili Lasius kolonimin tüpündeki pamuk küflendi ve yaklaşık 1 aylık daha suları var.1 2 saat ışık tuttum ama transfer edemedi.Ne yapmalıyım?
Suyun rengi değişmedigi sürece sorun çıkarmaz küf.Lasiuslar transferde inatçı manuel transfer yapmak daha mantıklı olur.

Emir123

Media
Üye
2 tüp ağızlarını birbirine denk getir, işçili tüpü yukarıya doğru 90 derece çevir güçlü şekilde birkać kere vur hepsi düşmezse vurmaya devam et hepsi yeni tüpe düşsun

BeyDiesT

Nanitik
Üye
2 tüp ağızlarını birbirine denk getir, işçili tüpü yukarıya doğru 90 derece çevir güçlü şekilde birkać kere vur hepsi düşmezse vurmaya devam et hepsi yeni tüpe düşsun
çok stres yapmazlar mı ?

KarıncaAcemisi

Yumurta
Üye
çok stres yapmazlar mı ?
test tüplerini değiştirmede; lasiuslarda ben koloninin olduğu kısımı güneş ışığına mağruz bırakıyorum sıcaklık ve ışıktan rahatsız olup diğer serin ve karanlık test tüpüne geçiyorlar sıcaklık büyük rol oynuyor deneyebilirsiniz.