Küflenen Kütük

DorukBey

Yumurta
Üye
Çamur zıpzıpımın paludaryumunda kullandığım kütük parçası nermden küfleniyor. Anubiastan dolayı mecbur nemli tutmak zorundayım. 1kere kaynatmama rağmen halen daha yıkarken siyah pislikler çıkıyor. Tekrardan kaynatırsam küflenme geçer mi? Yoksa nemden dolayı ne kadar temizlesemde küflenir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_6191.jpeg
    IMG_6191.jpeg
    50.1 KB · Görüntüleme: 27

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Kök salınım yapıyor da olabilir. 1-1.5 hafta suda beklet, biraz da kaynat. Kök salınım yapıyorsa yüksek ihtimal geçer.

DorukBey

Yumurta
Üye
Kök salınım yapıyor da olabilir. 1-1.5 hafta suda beklet, biraz da kaynat. Kök salınım yapıyorsa yüksek ihtimal geçer.
Tamam teşekkür ederim deneyeceğim. Artı olarak mesela altdaki tombul kütüğüde aynı işlemlerden geçirdim ve onda küflenme yok

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Tamam teşekkür ederim deneyeceğim. Artı olarak mesela altdaki tombul kütüğüde aynı işlemlerden geçirdim ve onda küflenme yok
O zaman yüksek ihtimal dediğim gibi salınımla alakalı. Kökün salınımın bitmesini bekleyeceksiniz mecbur.

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhabalar şunu eklemek istiyorum beslediğiniz alan bu canlı için çok küçük, filtre yok gibi duruyor ve ısıtıcı yok bu yanlış bir bakım. Öyle çok masraflı birşetler yapamiyorsanız bile en azından 50tl lik bir kaba kurulum yapmanızı, idare edicek bir filtre ve ısıtmak için ısıtıcı almanızı öneririm. (Isıtıcı ped veya akvaryum ısıtıcısı olabilir.)