Küçük tüpten büyüğe nasıl aktarırım

itslysan

Yumurta
Üye
Şöyle küçük bir tüpüm var. İçinde tapinoma kraliçesi var bir kaç tane yumurtası var. Bunu standart 16x160 tüpe aktarıcam nasıl yapabilirim? Manuel yapmak istemiyorum

Ekli dosyalar

• 1A5C26EB-5D9C-4136-B87D-183BCEEE12F2.jpeg
    1A5C26EB-5D9C-4136-B87D-183BCEEE12F2.jpeg
    34.1 KB · Görüntüleme: 19

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Temel transfer bilginizi kullanarak yapmalısınız, transfer aparatı oluşturmak veya satın almak. Tüpleri birbirine bağlamak ve transferin uzun sürme ihtimaline karşı hava deliği açmak, elbette kraliçenin kaçamayacağı boyutta. Tüpte su varsa işiniz daha zorlaşacaktır. Kraliçenin bulunduğu tüpü ışık ile dürtebilirsiniz. Kesinlikle bantla yapmayın.

efetrhan

Pupa
Üye
Temel transfer bilginizi kullanarak yapmalısınız, transfer aparatı oluşturmak veya satın almak. Tüpleri birbirine bağlamak ve transferin uzun sürme ihtimaline karşı hava deliği açmak, elbette kraliçenin kaçamayacağı boyutta. Tüpte su varsa işiniz daha zorlaşacaktır. Kraliçenin bulunduğu tüpü ışık ile dürtebilirsiniz. Kesinlikle bantla yapmayın.
bantla bağlamayı doğru bulmuyorum ben şahsen. çünkü banta delik açıldığı takdirde iğne boyutu olsa da bir boşluk olacağından karıncalar o kısma yapışabilir.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
bantla bağlamayı doğru bulmuyorum ben şahsen. çünkü banta delik açıldığı takdirde iğne boyutu olsa da bir boşluk olacağından karıncalar o kısma yapışabilir.
Bunu ben demiştim bir konuda zaten hocam, @Estwer'e söyleyin bunu.

Dusk

Larva
Üye
bantla bağlamayı doğru bulmuyorum ben şahsen. çünkü banta delik açıldığı takdirde iğne boyutu olsa da bir boşluk olacağından karıncalar o kısma yapışabilir
biraz hayalgücüne bağlı mesela bır dıkdortgen kagıdın yanlarına cıft taraflı bant yapıstırırsın kağıda delıkler acarsın yapışma olmaz

itslysan

Yumurta
Üye
Transfer aparatı var zaten bende de, tüp küçük olduğu için tam öpüşmüyor ayrıca eski tüpte su yok ne yapayım