Boyutuna göre değişir ama genel olarak 2-3 günde bir yemek kabul ediyorlar diye biliyorum. @0959kedi bu işin doğayeni. O daha doğru cevap verir.Arkadaşlar küçük bir jumping spider var bende. Bugün sivrisinek ile besledim sivrisineği emdi ve saldı. Kaç gün arayla besleme yapmalıyım? Yada bugün bir daha sivrisinek vermeli miyim?
TeşekkürlerBoyutuna göre değişir ama genel olarak 2-3 günde bir yemek kabul ediyorlar diye biliyorum. @0959kedi bu işin doğayeni. O daha doğru cevap verir.
Estağfurullah, zıplayan örümcek beseleme konusunda @YalnızGaripAdam daha bilgili bence.@0959kedi bu işin doğayeni. O daha doğru cevap verir.
rica etsem fotoraf atamısın merak ettimdeArkadaşlar küçük bir jumping spider var bende. Bugün sivrisinek ile besledim sivrisineği emdi ve saldı. Kaç gün arayla besleme yapmalıyım? Yada bugün bir daha sivrisinek vermeli miyim?
Benim böyle bir iddiam olmadı hocam, ne alaka? İğneleyici bir mesaj yazmışınız.Örümceğin boyu sivrisineğe kıyasla nasıl? Sivrisinek ondan büyük mü küçük mü? Sivri sineği yedikten sonra karnının boyutu ne kadar değişti?
Aşağıdakiyle karşılaştırın, sizdeki türün internetteki fotoğraflarıyla karşılaştırın. Karnı besledikten sonraki boyuttan ne süre içerisinde tekrardan küçük, aç hale geliyorsa tahmini düzen düşünürsünüz. Atıyorum açken besledikten sonra kaç gün sonra tekrar acıktı o düzende beslersiniz.
Açlık durumunu gösteren bir çizim:
Ekli dosyayı görüntüle 52423
Reddit - The heart of the internet
www.reddit.com
Daha önce attığınız konudaki örümcek mi? O konuda gönderdiğiniz fotoğrafta karın boyu iyi, tokken çekilmiş bir fotoğraf. Acıktıkça besleyecek şekilde karnı o boyda tutmaya çalışabilirsiniz.
Mesela örnek olarak atıyorum:
Tok Plexippoides gestroi dişisi:
Ekli dosyayı görüntüle 52424
0959kedi, bazı hakları saklıdır (CC BY 4.0)
Ekli dosyayı görüntüle 52425
Žilvinas Pūtys, bazı hakları saklıdır (CC BY-NC 4.0)
Aç Plexippoides gestroi dişisi:
Ekli dosyayı görüntüle 52426
Luke Foster, bazı hakları saklıdır (CC BY-NC 4.0)
Ekli dosyayı görüntüle 52427
Tursaka, bazı hakları saklıdır (CC BY 4.0)
Ekli dosyayı görüntüle 52428
Lkuyumcu, bazı hakları saklıdır (CC BY-NC 4.0)
Estağfurullah, zıplayan örümcek beseleme konusunda @YalnızGaripAdam daha bilgili bence.
Yada ben öyle anlamış olabilirim.Benim böyle bir iddiam olmadı hocam, ne alaka? İğneleyici bir mesaj yazmışınız.
Hocam bence sizi övmek için yaptı. Hocamın kötü niyeti olmadığını düşünüyorum.Benim böyle bir iddiam olmadı hocam, ne alaka? İğneleyici bir mesaj yazmışınız.
Yada ben öyle anlamış olabilirim.
Ben yanlış anlamış olabilirim bu forumda çoğu kişiyi tanımıyorum böyle bir mesaj alınca şaşırdım açıkcası. Özür dilerim @0959kedi 🙏🏻Hocam bence sizi övmek için yaptı. Hocamın kötü niyeti olmadığını düşünüyorum.
Affedersiniz hocam ben özür dilerim öyle bir amacım yoktu.Benim böyle bir iddiam olmadı hocam, ne alaka? İğneleyici bir mesaj yazmışınız.
Yada ben öyle anlamış olabilirim.
Hiç sorun değil. Yanlış anlaşılabileceği aklıma gelmedi kusura bakmayın.Ben yanlış anlamış olabilirim bu forumda çoğu kişiyi tanımıyorum böyle bir mesaj alınca şaşırdım açıkcası. Özür dilerim @0959kedi 🙏🏻
Bu konu belki yeri değil ama siz(belkide baskası bilmiyorum) yalancı karadul besliyordunuz sanırsam. Acaba yalancı karadulları nereden bulurum? Ve ne ile beslenirler?Affedersiniz hocam ben özür dilerim öyle bir amacım yoktu.
Zıplayan örümcek besleme konularını cevap verdiğinizi görmüştüm. Zıplayan örümcek besleme konusunda pek bilgili degilim, bana "bu işin duayeni" denince övgüyü kabul etmek istemedim aklıma siz geldiniz sizi etiketledim.
Hiç sorun değil. Yanlış anlaşılabileceği aklıma gelmedi kusura bakmayın.
Siz benim kusuruma bakmayın hocam ben beklemediğim bir övgü alınca şaşırdım sadede. Özür dilerim. ❤️Affedersiniz hocam ben özür dilerim öyle bir amacım yoktu.
Zıplayan örümcek besleme konularını cevap verdiğinizi görmüştüm. Zıplayan örümcek besleme konusunda pek bilgili degilim, bana "bu işin duayeni" denince övgüyü kabul etmek istemedim aklıma siz geldiniz sizi etiketledim.
Hiç sorun değil. Yanlış anlaşılabileceği aklıma gelmedi kusura bakmayın.
Yalancı karadulları araştırıyorum ama beslemiyorum. Duvarlarda, duvar kenarlarında, sokakta Steatoda triangulosa bulabilirsiniz. Ormanlık/çimenlik yerlerdeki büyük taşların altında Steatoda paykulliana bulabilirsiniz. Dişi besleyin. S. paykulliana daha iyi olur hem büyük hem daha güzel kırmızı renkli.Bu konu belki yeri değil ama siz(belkide baskası bilmiyorum) yalancı karadul besliyordunuz sanırsam. Acaba yalancı karadulları nereden bulurum? Ve ne ile beslenirler?