Kribensislerimin Cinsiyeti Nedir?

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Merhaba birkaç gün önce bir çift kribensis aldım bana dişi ve erkek dendi ama ben ikisinide dişiye benzettim sizce ne olabilir? Büyük olan küçüğü ara sıra kovalıyor kovalarken renkleri daha açık oluyor ve büyük olan durmadan hindistan cevizinde tek takılıyor. Öbürü ise genelde geziyor.(Fotoğrafı şimdi akşam çektim renkleri ondan biraz soluk.)
1000013044.jpg1000013043.jpg1000013042.jpg1000013041.jpg

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba birkaç gün önce bir çift kribensis aldım bana dişi ve erkek dendi ama ben ikisinide dişiye benzettim sizce ne olabilir? Büyük olan küçüğü ara sıra kovalıyor kovalarken renkleri daha açık oluyor ve büyük olan durmadan hindistan cevizinde tek takılıyor. Öbürü ise genelde geziyor.(Fotoğrafı şimdi akşam çektim renkleri ondan biraz soluk.)
Ekli dosyayı görüntüle 37378Ekli dosyayı görüntüle 37379Ekli dosyayı görüntüle 37380Ekli dosyayı görüntüle 37381
Daha net fotoğraf atarsanız iyi olur ama ikisinin de dişi olduğunu düşünüyorum. Daha iyi fotoğraflarla net bir tespit yapabiliriz.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Sizce erkek ve dişi şeklideler mi? Büyük olan halen hindistan cevizinde takılmaya devam ediyor ve gördüğü zaman küçük olanı zararsız şekilde kovalıyor. @omerfaruk_

Son düzenleme:

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
ilk attığın fotoğrafta alttakinin dişi olduğuna eminim ama diğeri biraz şüpheye düşürdü. Dişi gibi. alan tutan hangisi?

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
ilk attığın fotoğrafta alttakinin dişi olduğuna eminim ama diğeri biraz şüpheye düşürdü. Dişi gibi. alan tutan hangisi?
İlk attığım fotoğrafta üstte bulunan alan tutuyor ve kovalıyor. Boy olarakta daha büyük.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
onun erkek olma ihtimali var o zaman, tekrar bi sadece onun fotoğrafını çekme şansın var mı?

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
İlk attığım fotoğrafta üstte bulunan alan tutuyor ve kovalıyor. Boy olarakta daha büyük.
Daha tam damızlık olmadıkları için belli olmayabilir, biraz zaman ver bence. İlerleyen zamanlarda bir tanesinin üst ve alt yüzgeçleri sivrileşir ise o erkektir.

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Alan tutmasından, boyunun büyüklüğünden ve yüzgeçlerin keskinliğinden erkek olabileceğini düşünüyorum ama karındaki kırmızılık şüpheye düşürüyor. Ömer faruğun dediği gibi zamanla kurlaşmaya göre net bir şey söylenebilir. Ya da petshop tanıdık vs. ise elindeki canlıların fotolarını isteyip buraya atarsan kesin erkek dediğimiz biriyle değiştirebilirsin.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Merhaba yeni konu açmak istemedim. Kribensislerim biraz utangaç davranıyor utangaçlığını alsın diye neon,lepistes,corydoras türlerinden hangisini ekleyebilirim? Ya da ekleyebilir miyim? Tank 45 litre saklanma alanı var.

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba yeni konu açmak istemedim. Kribensislerim biraz utangaç davranıyor utangaçlığını alsın diye neon,lepistes,corydoras türlerinden hangisini ekleyebilirim? Ya da ekleyebilir miyim? Tank 45 litre saklanma alanı var.
Ekstra canlı eklemek daha çok strese sokabilir, utangaçlığın geçmesinin en iyi yolu akvaryuma alışmalarını beklemek.