kraliçeyi rahatsız etmek ve yenen yumurtalar

BerkBey

Larva
Üye
Merhaba. Şuan elimde 2 adet Aphenogaster splendida kraliçem, 1 adet tetramorium kraliçem var. Tetramorium hala test tüpünden firar etmeye çalışıyor. Aynı tür olan kraliçelerden birinin 5 yumurtası, diğerinin de yumurtasını yemiş gibi bir hali var. 5 yumurtalı kraliçe şuan iyi. Diğer kraliçenin olduğu tüpte beyaz-gri çok küçük lekeler var.
Bu kraliçeleri rahatsız etmeden nasıl kontrol edebilirim? Ne sıklıkla test tüpünün etrafına sardığım kağıdı çıkarıp bakabilirim\bakmalıyım? Yumurtaları yemişse eğer bir daha yumurtlar mı?

efekan

Yumurta
Üye
Yumurtaları yemişse tekrar yumurtalar. Haftada bir veya iki kez kontrol edin. Strese girmesinler. Gri-siyah lekeler dışkı olabilir.

EgehanBalta

Yumurta
Üye
rahatsız etmeden bakmak için kırmızı şeffaf defter kabı alıp onu sarabilirsin haftada en fazla 2 kere bak her gün bakma bakmasan daha iyi olur yumurtaları yemişse tekrar yumurtlar ama biraz sıkıntılı o kısım tekrar yumurtlamayabilir yumurtlarsa büyümesi zor olur

efekan

Yumurta
Üye
rahatsız etmeden bakmak için kırmızı şeffaf defter kabı alıp onu sarabilirsin haftada en fazla 2 kere bak her gün bakma bakmasan daha iyi olur yumurtaları yemişse tekrar yumurtlar ama biraz sıkıntılı o kısım tekrar yumurtlamayabilir yumurtlarsa büyümesi zor olur
Cevap verdim zaten?

EgehanBalta

Yumurta
Üye
tetramorium kraliçeni ne zaman buldun yakın zamanda bulduysan normal onu da her gün kontrol etme yerin iyice güvenli olduğuna inanana kadar yumurtlamaz streste olduğu zaman çıkmaya çalışır pamukları ısırır çıkmaya çalışır
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Cevap verdim zaten?
fazla cevap göz çıkarmaz :)

efekan

Yumurta
Üye
tetramorium kraliçeni ne zaman buldun yakın zamanda bulduysan normal onu da her gün kontrol etme yerin iyice güvenli olduğuna inanana kadar yumurtlamaz streste olduğu zaman çıkmaya çalışır pamukları ısırır çıkmaya çalışır
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

fazla cevap göz çıkarmaz :)
Ama konuların görülmemesine neden oluyor. Cevap vermenizde tabii ki sıkıntı yok. 🙃

BerkBey

Larva
Üye
yarın üniversite sınavına gireceğim için uyku tutmadı. Sabahın 5 inde yürüyüş yapim dedim, bi baktım minik tatlış bi karınca.