Kraliçenin türünü öğrenmek istiyorum

Thit4

Yumurta
Üye
Messor diye düşünüyorum ama hobide yeni olduğum için emin de değilim. İlk olarak yapay zekalara sormayı düşündüm ve ısrarla lasius niger olduğunu söylüyor :)
Yaklaşık 2 aydır bende ve 2 gün önce ilk yumurtalarını verdi (Neden bu kadar uzun sürdü bilemiyorum)
Yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    21.9 KB · Görüntüleme: 14
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    21 KB · Görüntüleme: 14
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    17.3 KB · Görüntüleme: 13
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    24.9 KB · Görüntüleme: 12
  • 5.jpeg
    5.jpeg
    23.4 KB · Görüntüleme: 14
Moderatör tarafında düzenlendi:

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Messor cinsi kraliçe olduğunu düşünüyorum. Kış uykusuna yatırmanı öneririm.

Çözüm

ants123

Yumurta
Üye
Benim de bir hafta önce yeni yumurtlamış messor kraliçem vardı. Forumda konu açtım. Sıcaklıgı uygun değere getirip kış uykusunu atlatmış bir kraliçe gibi davranmamı önerdiler. Bence de yatırmamak gerekir çünkü sonuç olarak kraliçe ilk yumurtalarını bırakmış. Uygun ortam sağlayıp ilk işçilerini çıkarmasını sağlamak daha mantıklıdır diye düşünüyorum.

Thit4

Yumurta
Üye
Benim de bir hafta önce yeni yumurtlamış messor kraliçem vardı. Forumda konu açtım. Sıcaklıgı uygun değere getirip kış uykusunu atlatmış bir kraliçe gibi davranmamı önerdiler. Bence de yatırmamak gerekir çünkü sonuç olarak kraliçe ilk yumurtalarını bırakmış. Uygun ortam sağlayıp ilk işçilerini çıkarmasını sağlamak daha mantıklıdır diye düşünüyorum.
Ben de aynı bu şekilde düşünüyordum ama pek bilgim olmadığından danışmak istedim :) Teşekkürler