Canım saygıdeğer arkadaşım bu konu hakkında zaten başka bir türde tartışma yaşadık imkansız diye bir şey yoktur,bunun yanı sıra zaten kayıtlarda var görülmüştür.saygılarım ve sevgilerimle iyi günler.Eğer Türkiye'de bulduysanız C. Scutellaris olamaz, Türkiye'de ne kendisi ne de kayıtları var.
Biliyorum bu resimdeki kraliçe gölgede kaldığı için belli olmuyor bizzat ben ışık altında inceleme yaptım. Saygılarımla.Crematogaster cf. Schmidti. C. Scutellaris'in Türkiye'de bulunmamasının yanı sıra kraliçesi de kafa parlak kırmızı, bedenin kalanı siyah fenotipte oluyor. Yani yine uymuyor konudaki görsellere.
İmkansız gayet de vardır. Resmi kayıtlarda Crematogaster scutellaris'in Türkiye kayıtları "Hatalı tespit" olarak geçer ve Crematogaster schmidti'nin yanlış tanılanmış örnekleri olarak görülür.Canım saygıdeğer arkadaşım bu konu hakkında zaten başka bir türde tartışma yaşadık imkansız diye bir şey yoktur,bunun yanı sıra zaten kayıtlarda var görülmüştür.saygılarım ve sevgilerimle iyi günler.
Crematogaster scutellarisin hangi morfolojik özelliğini ışık altında inceleyerek gördünüz acaba? C. Schmidti olmadığını anlayacak hangi kanıtınız var?Biliyorum bu resimdeki kraliçe gölgede kaldığı için belli olmuyor bizzat ben ışık altında inceleme yaptım. Saygılarımla.
Döllenmediği bilgisi nereden geldi ayıptır sorması?Scutellaris olduğu yönünde görüşüm bende buldum 2 hafta önce odamın balkonuna geldi kanatlı ama benimki şansıma döllenmemişti.🥲
1 hafta yeteri kadar sıcaklık ve karanlıkta 1 sarsma olmadan bitirdim kontrol ettiğimde diğer kraliçenin yumurtası vardı ama bu kraliçe tüpten kaçmaya çalışıyordu. Anlayabilmişsindir umarım.Döllenmediği bilgisi nereden geldi ayıptır sorması?
Teşekkürler 🙏🏼Craeamatogaster cinsi kraliçe sanırım.
İnternetten baktım bu türe fakat kafası scutellaris kadar kızıl değilScutellaris olduğu yönünde görüşüm bende buldum 2 hafta önce odamın balkonuna geldi kanatlı ama benimki şansıma döllenmemişti.🥲
"scutellaris" ve "schmidti" cins değil tür ekidir. Crematogaster scutellaris ve Crematogaster schmidti birer türdür.Tamam arkadaşlar ben Türkiye karınca forumda kayıtlı kraliçe türlerinden yola çıktım ama scutellaris cinside,schmidti cinsi ile bir karışıklık olmuş herkesden özür diliyorum.
Hayır. Kafası kırmızı geri kalanı siyah bir C. schmidti de olabilir. Morphlarla bu değişkenlik gösterir. Zaten yanlış C. scutellaris tanımlamalarının sebeplerinden birisi de bu renk ayrımıdır. Çalışmaz genelde. C. scutellaris çok daha parlak bir kafa kırmızına ve ufaktan mesozomaya sıçramış kızıllığa sahip olsa da kraliçe örneklerinde bu iş değişkenlik gösterebiliyor.Bu arada ikisi arasındaki ince bir fark var schmidti cinsi kraliçe sırt kısmıda bariz kırmızı orda karışıklık olmuş.kusura bakmayın tekrardan.
Bu döllenmediğini değil, ortama adapte olamadığını gösterir. 4 ay yumurtlamayan ve defalarca kaçmayı da başaran bir Camponotus kraliçem vardı. 7. Ayda işçisini çıkarttı, kolonisini kurdu.1 hafta yeteri kadar sıcaklık ve karanlıkta 1 sarsma olmadan bitirdim kontrol ettiğimde diğer kraliçenin yumurtası vardı ama bu kraliçe tüpten kaçmaya çalışıyordu. Anlayabilmişsindir umarım.