Kraliçenin türü nedir?

Mardinli47

Yumurta
Üye
Almanya'da bir balkonda veya evde bulduğum bu kanatlı kraliçe karınca hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Fotoğraflarını eklediğim bu kraliçenin türünü tam olarak belirleyemedim. Türkiye'de yaşayan benzer türlerle kıyasladığımda **Tetramorium** cinsine benziyor, ancak Almanya'da bu cinsin yaygın olup olmadığından emin değilim.Bu karınca hakkında bilgi sahibi olanlar, türü konusunda yardımcı olabilir mi? Özellikle bu cins Almanya'da yaygın mı, yoksa başka bir türe mi ait olabilir? Bilgisi olanlar yorum yaparsa çok sevinirim.
Teşekkür ederim herkese

Ekli dosyalar

• IMG_2985.jpeg
    IMG_2985.jpeg
    20.3 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_2992.jpeg
    IMG_2992.jpeg
    24.1 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_2991.jpeg
    IMG_2991.jpeg
    26.6 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_2986.jpeg
    IMG_2986.jpeg
    20.8 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_2989.jpeg
    IMG_2989.jpeg
    24.2 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_2984.jpeg
    IMG_2984.jpeg
    20.6 KB · Görüntüleme: 15
Moderatör tarafında düzenlendi:

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Muhtemelen Nylenderia cinsi ama Almanya’ya çoğu cinsin ve türün kaydı yapılmamış. Messor cinsinin bile kayıtlı bir türü var. Dediğim gibi muhtemelen Nylenderia cinsi ama Nylenderia cinsinin de kaydı yok. Bu nedenle çok emin değilim.

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Almanya'da bir balkonda veya evde bulduğum bu kanatlı kraliçe karınca hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Fotoğraflarını eklediğim bu kraliçenin türünü tam olarak belirleyemedim. Türkiye'de yaşayan benzer türlerle kıyasladığımda **Tetramorium** cinsine benziyor, ancak Almanya'da bu cinsin yaygın olup olmadığından emin değilim.Bu karınca hakkında bilgi sahibi olanlar, türü konusunda yardımcı olabilir mi? Özellikle bu cins Almanya'da yaygın mı, yoksa başka bir türe mi ait olabilir? Bilgisi olanlar yorum yaparsa çok sevinirim.
Teşekkür ederim herkese
Nylanderia tanımına katılıyorum ama nylanderiaya göre büyük göründü boyut bilgisi alabilir miyim?

DONT

Pupa
Üye
Dostum karınca kaç cm/mm ölçebilirmisin? Daha iyi bir tahmin için.