Kraliçe olduğu düşünüyorum. Boyu yarım santim kadar. Yer Kıbrıs.
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi:
Benimde aklıma geldi ama Lepisiota Kıbrıs kayıtlarında yok.Lepisiota sp.
Daha fazla tür var diye biliyorum.isterseniz daha detaylı fotoğraf atabilirimNe desem yalan olur şimdi. Ülkenizde 20 tür var ve hiçbiriyle alakası bile yok bu kraliçenin.
Az önce araştırdım Kıbrıs'ta varmış LepisiotaBenimde aklıma geldi ama Lepisiota Kıbrıs kayıtlarında yok.
Antwiki'nin verilerine baktım. Antwiki'ye güvenmek zorundayız.Daha fazla tür var diye biliyorum.isterseniz daha detaylı fotoğraf atabilirim
Kaynak atabilir misiniz?Az önce araştırdım Kıbrıs'ta varmış Lepisiota
Kaynak atabilir misiniz?
Karınca toplayıcıları tarafından böyle bilimsel olmayan veriler elde edilebiliyor. Antwiki'yi referans alarak ilerlediğimiz zaman net olarak en azından biz Lepisiota diyemeyiz ama bilimsel kayıtlarda olmasa da en azından Lepisiota'nın Kıbrıs'ta bulunduğu görmüş oluyoruz. Sonuç olarak evet, Lepisiota olabilir.![]()
Lepisiota sp. - Cyprus
biodiversitycyprus.blogspot.com
Facebooktaki bu sayfada güney Kıbrıslı biri Lepisiota besliyor ve benimkine baya benziyordu.ve Kıbrıs çok bilinmeyen bir ülke olduğu için ant wiki verileri güncel ve tam olmayabilir.Türkiyede Akdeniz bölgesinde varsa Kıbrıs'ta 90% vardırKarınca toplayıcıları tarafından böyle bilimsel olmayan veriler elde edilebiliyor. Antwiki'yi referans alarak ilerlediğimiz zaman net olarak en azından biz Lepisiota diyemeyiz ama bilimsel kayıtlarda olmasa da en azından Lepisiota'nın Kıbrıs'ta bulunduğu görmüş oluyoruz. Sonuç olarak evet, Lepisiota olabilir.