O konuya baktım da kış uykusu ile dinlendirme farkı nedir pek anlayamadım ilk kraliçem canlılara eziyet etmek istemiyorum çok soru soruyorum kusuruma bakmayın.Messor cinsi bir kraliçe. Son baharda bulunmuş bir kraliçenin yumurtlamamsı normal bir durum. Mart ayının başı gibi yumurtlayacaktır. Mart ayına kadar kraliçeyi dinlendirerek kışı atlatmasını sağlamalısınız. Aşağıya attığım linkteki mesajı okuyarak nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.
Crematogaster uyku
Merhaba Cremastogasterler kış uykusuna yatmaz ama kasım mart arasında dinlendirilmeli diyor, dinlenme esnasında beslemek gerekli mi ?karincaciftligim.com
Soru sormanda bir sıkıntı yok ki zaten forum bu amaçla kuruldu .O konuya baktım da kış uykusu ile dinlendirme farkı nedir pek anlayamadım ilk kraliçem canlılara eziyet etmek istemiyorum çok soru soruyorum kusuruma bakmayın.
He tamamdır ben ikisi farklı şeyler sanıyordum.Teşekkürler.Soru sormanda bir sıkıntı yok ki zaten forum bu amaçla kuruldu .
Soruna gelecek olursak kış uykusunda karıncalar gerçekten bizim gece uyuduğumuz gibi uyumazlar sadece vücutlarında ki besini daha yavaş kullanmaya başlarlar ve bu sayede metabolizma yavaşlar bu sayede kendilerini depo olarak uzun zaman vücutlarında ki besini kullanırlar yani kış uykusu ile dinlendirme aynı anlama geliyor
Rica ederim iyi forumlarHe tamamdır ben ikisi farklı şeyler sanıyordum.Teşekkürler.
Kış uykusu daha sert şartlarda geçeçer ve genelde koloni gelişimi tamamiyle durur.O konuya baktım da kış uykusu ile dinlendirme farkı nedir pek anlayamadım ilk kraliçem canlılara eziyet etmek istemiyorum çok soru soruyorum kusuruma bakmayın.
Pek bir kutuyu pamukla doldurup tüpü de içine koysam ve balkona koysam olur mu?Kış uykusu daha sert şartlarda geçeçer ve genelde koloni gelişimi tamamiyle durur.
Dinlendime daha hafif şartlarda geçer ve genelde koloni sadece yavaşlar. (Yavaşta olsa genelde gelişim görülür)
Messor dinlendirilmelidir çünkü yüksek soğuklar ile başa çıkabilmek için kışın toptağın derinliklerine kazar ve yaklaşık 8-10 derecelik bir bölgede kışı geçirir. (Son baharda uçmuş kraliçe için) Kışa giren büyük koloniler ise daha derinlere kazıp kışın topladığı tohumlar ile alete üretimi yapıp ilkbahardaki uçuşlarına hazırlanırlar.
hocam kutuyu pamukla doldurmanıza gerek yok. eğer kraliçeniz messor kraliçesi ise, kışın yanmayan soğuk bir oda da tutmanız yeterli olacaktır. isterseniz tüpün etrafına küçük bir havlu sarabilirsiniz. extreme takılmaya, incik boncuk yapmaya gerek yok. onlarda bizim gibi doğada hayatta kalmaya çalışan canlılar. 🙂Pek bir kutuyu pamukla doldurup tüpü de içine koysam ve balkona koysam olur mu?
Toprak altı diyince aklıma ilk o geldi evet yanmayan bir odaya koyacağım teşekkürler.hocam kutuyu pamukla doldurmanıza gerek yok. eğer kraliçeniz messor kraliçesi ise, kışın yanmayan soğuk bir oda da tutmanız yeterli olacaktır. isterseniz tüpün etrafına küçük bir havlu sarabilirsiniz. extreme takılmaya, incik boncuk yapmaya gerek yok. onlarda bizim gibi doğada hayatta kalmaya çalışan canlılar. 🙂