Kraliçenin tuhaf davranışları

Adoganf

Yumurta
Üye
Merhabalar yaklaşık 2 ay önce bir tane messor kraliçesi buldum 2 gün önce ilk işçisi çıktı dün 2 işçi ile birlikte outword e taktım çünkü test tüpü kısa pamuk takınca yem veremiyordum şu anda 4 işçi var ve nedense sürekli yumurtaları taşıyor önce nemli alandan kuru alana götürdü sonra tekrar nemli alana götürdü şimdi yine kuru alana taşıyor sebebini çözemedim sizce nedeni nedir (karanlık kısım asıl tüp onun yanındaki ağzına kadar su ile doku kolayca değişmek için yaptım diğeri ise tamamen kuru bir kısım tohum odası olsun diye koymuştum kraliçenin orada zor dönüyor çapı 1 cm işçiler tohum taşısın diye koydum)

Ekli dosyalar

• IMG_20220623_170727.jpg
    IMG_20220623_170727.jpg
    40.4 KB · Görüntüleme: 20

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Daha 4 işçisi varken böyle bir outworld düzeni yapmanız mantıksız ve oldukça stresli çünkü daha nanitik işçiler onlar. Dışarı çıkıp yem aramalarını beklemeyin. Tek görevleri şuan pupa olanları daha hızlı bir şekilde çıkarabilmek. Strese sokmuşsunuz kısacası.

EtYiyenMasumKeçi

Pupa
Üye
Merhabalar yaklaşık 2 ay önce bir tane messor kraliçesi buldum 2 gün önce ilk işçisi çıktı dün 2 işçi ile birlikte outword e taktım çünkü test tüpü kısa pamuk takınca yem veremiyordum şu anda 4 işçi var ve nedense sürekli yumurtaları taşıyor önce nemli alandan kuru alana götürdü sonra tekrar nemli alana götürdü şimdi yine kuru alana taşıyor sebebini çözemedim sizce nedeni nedir (karanlık kısım asıl tüp onun yanındaki ağzına kadar su ile doku kolayca değişmek için yaptım diğeri ise tamamen kuru bir kısım tohum odası olsun diye koymuştum kraliçenin orada zor dönüyor çapı 1 cm işçiler tohum taşısın diye koydum)
Sebebi stres olabilir. Outworld bağladığınız için stres olmuş olabilirler.

eyupbardak32

Pupa
Üye
Yumurtaları taşıması normal bir durum, aynı gözleme yaparken çevirmek gibi düşün. Nemde çok uzun süre kalmaması için kuruya taşıyor, kurumaması için ise nemli alana. Normalde bu durum ilk işçiler çıkana kadar da bir miktar vardır, sadece görmeyiz. Birçok canlı yumurtalarına tabiri caizse şiş çevirme gibi davranır.

Adoganf

Yumurta
Üye
Daha 4 işçisi varken böyle bir outworld düzeni yapmanız mantıksız ve oldukça stresli çünkü daha nanitik işçiler onlar. Dışarı çıkıp yem aramalarını beklemeyin. Tek görevleri şuan pupa olanları daha hızlı bir şekilde çıkarabilmek. Strese sokmuşsunuz kısacası.
Fakat test tüpünde besleyemiyordum fazla su koymuşum tüpe bu yüzden yem koyacağım alan kalmamıştı pupalar dış pamugun önüne kadar gelmişti ki pamuğu tam kapatmamistim bende bu şekil bir outword yaparım uzun süre kullanırım demiştim outwordu tamamen karanlık alanda tutuyorum duzelirler herhalde
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yumurtaları taşıması normal bir durum, aynı gözleme yaparken çevirmek gibi düşün. Nemde çok uzun süre kalmaması için kuruya taşıyor, kurumaması için ise nemli alana. Normalde bu durum ilk işçiler çıkana kadar da bir miktar vardır, sadece görmeyiz. Birçok canlı yumurtalarına tabiri caizse şiş çevirme gibi davranır.
Bende öyle düşündüm fakat test tüpünün ucuna koyabilirdi

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam outworldu şimdilik iptal edin. Sadece tohum koysan yeterli olur tüpe. İşçiler 20 yi geçince outworld yapabilirsiniz, daha iyi olur

Adoganf

Yumurta
Üye
Hocam outworldu şimdilik iptal edin. Sadece tohum koysan yeterli olur tüpe. İşçiler 20 yi geçince outworld yapabilirsiniz, daha iyi olur
Sorun tam olarak burada tüpte yer yok en fazla 2 tane tohum koyabilirim ki oda 20 işçiye yetmez benim tuplerim 10cm ve fazla su koymuşum pamuk takınca çok az yer kaliyor

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
E transfer yapın hocam?

Adoganf

Yumurta
Üye
E transfer yapın hocam?
Bu sefer suyu az koymam gerekiyor bir süre önce campotonus kraliçesi buldum onun tüpü geniş fakat suyu nerdeyse bitti bu sefer sürekli transfer yapamam gerekiyor büyük tüp alınca ona transfer ederim artık bu arada fotoğraf ta büyük gözüküyor kutu normalde çok küçük