Kraliçenin ölümü

sencerates

Yumurta
Üye
İyi akşamlar herkese. Dün gece hiçbir problem olmayan kolonimde, bu akşam kontrol ettiğimde kraliçeyi ölmüş ve parçalanmış bir şekilde buldum. İşçi kaybı yok. Sizce bu neden olmuş olabilir? En son dün gece şekerli su beslemesi yapmıştım.

Kraliçeyi bir sağa, bir sola taşıyorlar fakat ölü.

Ekli dosyalar

• IMG_1493.jpeg
    IMG_1493.jpeg
    19.9 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_1492.jpeg
    IMG_1492.jpeg
    22.3 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_1495.jpeg
    IMG_1495.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:

emre9293

Pupa
Üye
İyi akşamlar herkese. Dün gece hiçbir problem olmayan kolonimde, bu akşam kontrol ettiğimde kraliçeyi ölmüş ve parçalanmış bir şekilde buldum. İşçi kaybı yok. Sizce bu neden olmuş olabilir? En son dün gece şekerli su beslemesi yapmıştım.

Kraliçeyi bir sağa, bir sola taşıyorlar fakat ölü.
Bence işçiler kraliçeyi öldürmüş olabilir.

Lokmankaya

Larva
Üye
Selamlar, öldürme/ölme için bir fikrim yok ama bence outworldü bu şekilde bağlayınca yuva girişi çok büyük oluyor bu da strese sebep oluyor. Ya girişi kendilerinin ayarlayabilmesi için kum gibi bir şey koymalısın outworde, ya da bağlantı aparatı gibi bir şey bağlayıp girişi daraltmalısın.

sencerates

Yumurta
Üye
Selamlar, öldürme/ölme için bir fikrim yok ama bence outworldü bu şekilde bağlayınca yuva girişi çok büyük oluyor bu da strese sebep oluyor. Ya girişi kendilerinin ayarlayabilmesi için kum gibi bir şey koymalısın outworde, ya da bağlantı aparatı gibi bir şey bağlayıp girişi daraltmalısın.
anladım fakat 3 aydır yaklaşık besliyorum herhangi bir problem olmamıştı bir anda oldu wild caught koloni de değil sadece kraliçeden bu kadar üremişti

Kraliçede bir hasar olursa işçiler kraliçeye karşı agresifleşebiliyor yada kraliçe yumurtlamayı bırakırsada olabilir. Bu çok nadir bir olay olsada imkansız değil kraliçe hastalıklıda olabilir.
mevcut yeni yumurta gözükmüyor bazı larvalar var hala dediğiniz gibi olabilir

emre9293

Pupa
Üye
anladım fakat 3 aydır yaklaşık besliyorum herhangi bir problem olmamıştı bir anda oldu wild caught koloni de değil sadece kraliçeden bu kadar üremişti

mevcut yeni yumurta gözükmüyor bazı larvalar var hala dediğiniz gibi olabilir
Adınıza üzüldüm belki başka kraliçe bulup onu ekleyebilirsiniz.
Bende outworld girişini öyle bırakıyorum bütün kolonilerimde hiç sorun yaşamadım sadece bir koloni pamukla kapattı biraz.

Lokmankaya

Larva
Üye
Selamlar,
Ben de outworldu öyle bağladım ve kolonim ölmedi ama tercih ettikleri bir durum değil. 3 aydır bu şekilde yaşıyordular ve sonra birden kraliçe öldüyse sebep elbette başka bir şeydir.

Sanlidiyarlar

Larva
Üye
Başka bir kraliçe aşılamaya çalışabilirsin. Konuşulan konulara istinaden outworld e çıkış geniş ise kum ile kapayıp kendilerinin açması sonucu daha mutlu olabiliyorlar... Tabii temizlik problemleri olabiliyor...