Kraliçenin fazla yumurtlaması

Umudu

Media
Yardımsever
Üye
Herkese iyi akşamlar, messor kraliçemin yumurtaları olmasına rağmen tekrardan yumurtladı. Youtubede bazı videolarda kraliçelerinin ölüm sebebini fazla yumurtlayıp hepsiyle ilgilenmesinden dolayı olabileceğini düşünenleri gördüm.
Sizce bu durum normal mi, kürdan ucu kadar şekerli su vermem faydalı olur mu?
Ayrıca yumurtların görünüşlerinden yola çıkarak tahmini ne zaman ilk işçi alabileceğimi söylemek mümkün müdür?
İlk fotoğrafta yeni yumurtları kırmızı işaretleyerek belirttim. İkinci fotoğrafta yumurtaların yeniden yumurtlamadan önceki daha net hali. İki fotoğraf arasında 3 gün var.
IMG_20220529_010239.jpgIMG_20220529_011118.jpg

spykex

Yumurta
Üye
ben de messorda böyle bişeyle karşılaştım neredeyse tüm zemin larvalar ve pupalarla kaplı ilk işçisi de çıktı bi sorun olmadı kulak çubuğunu şekerli suya batırıp içine koydum bi ara onu içti keyfi yerinde

Görükremin

Yumurta
İlklerden
Üye
Herkese iyi akşamlar, messor kraliçemin yumurtaları olmasına rağmen tekrardan yumurtladı. Youtubede bazı videolarda kraliçelerinin ölüm sebebini fazla yumurtlayıp hepsiyle ilgilenmesinden dolayı olabileceğini düşünenleri gördüm.
Sizce bu durum normal mi, kürdan ucu kadar şekerli su vermem faydalı olur mu?
Ayrıca yumurtların görünüşlerinden yola çıkarak tahmini ne zaman ilk işçi alabileceğimi söylemek mümkün müdür?
İlk fotoğrafta yeni yumurtları kırmızı işaretleyerek belirttim. İkinci fotoğrafta yumurtaların yeniden yumurtlamadan önceki daha net hali. İki fotoğraf arasında 3 gün var.
Ekli dosyayı görüntüle 7171Ekli dosyayı görüntüle 7172
Bukadar larva ve yumurtadan bir sıkıntı çıkmaz ilk işçi çıkana kadar birşey vermene gerek yok. Larva olduktan sonra hatırladığım kadarıyla 2-3 haftada çıkar.

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Arkadaşlar bana mı bu konuların açılması saçma geliyor bilmiyorum ama bakın gayet basit ama ben bilimsel bir bilgi vermeyeceğim. Sadece kendi düşüncelerimi söylüyorum. Eğer bir kaç kere art arda yumurtlayıp sonra ilk işçisi çıkana kadar yumurtlamayı bırakırsa ilk işçinin de içinde olduğu grup yani bu ilk işçinin çıktığı anda halihazırda varolan yumurtalardan en son yumurtlananı yumurtadan çıktıktan 1.5-2 ay yani işçi çıkma süresince bir boşluk olacak ve bu süre içerisinde hiç işçi çıkmayacaktır. Belki biraz karışık oldu fakat dikkatli okunursa umarım ne demek istediğim anlaşılır. İyi forumlar.

Umudu

Media
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar bana mı bu konuların açılması saçma geliyor bilmiyorum ama bakın gayet basit ama ben bilimsel bir bilgi vermeyeceğim. Sadece kendi düşüncelerimi söylüyorum. Eğer bir kaç kere art arda yumurtlayıp sonra ilk işçisi çıkana kadar yumurtlamayı bırakırsa ilk işçinin de içinde olduğu grup yani bu ilk işçinin çıktığı anda halihazırda varolan yumurtalardan en son yumurtlananı yumurtadan çıktıktan 1.5-2 ay yani işçi çıkma süresince bir boşluk olacak ve bu süre içerisinde hiç işçi çıkmayacaktır. Belki biraz karışık oldu fakat dikkatli okunursa umarım ne demek istediğim anlaşılır. İyi forumlar.
Bu benim ilk kraliçem, yani hobide yeniyim. Açıkladığım gibi bazı kraliçeler fazla yumurtlamaktan ve ilgilenmekten öldüğünü gördüm. Bu durum hakkında çok bir bilgim olmadığı için açıkçası biraz evhamlandım ve bilgi almak için bu konuyu açtım. Forumun amacının da bilgi paylaşmak, bilgilenmek ve aynı hobiyi paylaşan insanlarla sohbet etmek olduğunu düşünüyorum. Bilgilendiren herkese çok teşekkür ederim. İyi forumlar dilerim.

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Kusura bakmayın oradaki agresiflik size özel değildi. Benzen konular yani aslında cevabı çok basit sorular soran kişilere genel bir tepkiydi. Size denk geldiği için üzgünüm. 😅 Tekrardan iyi forumlar. ♥️