thorax kısmını net çekerseniz yüksek oranda tahim yapabilmemiz mümkün. telefonunuz da macro var ise onunla çekim yapın. daha net fotoğraflar çekebilirsiniz.Bugün İstanbul'da bulundu. Formica olduğunu düşünüyorum, eğer öyleyse tür tahmini de yaparsanız sevinirim.
En net bu kadar oluyor, boyu da 0.8cm elinizden geleni yapınthorax kısmını net çekerseniz yüksek oranda tahim yapabilmemiz mümkün. telefonunuz da macro var ise onunla çekim yapın. daha net fotoğraflar çekebilirsiniz.
bilgili kişiler görse iyi olurdu, ben acemi birisiyim ufak deneyimlerim var sadece. elance veya barkın görse iyi olurdu. bilgili kişilerden daha doğru cevap alabilirsin. umarım görebilirler. hiç görmedim bir tür çünkü. küçük bir tahmin, formica cunicularia olabilir. internetten baktığım fotoğraflara en yakın tür ve cins. işçiler çıktıktan sonra türünü tekrar sorabilirsiniz belki o zaman bilgili kişiler görebilir.En net bu kadar oluyor, boyu da 0.8cm elinizden geleni yapın![]()
@hasany boşa konu açmak istemediğim için burdan sormak istiyorum. Benim Formica'nın türü nedir ? Rufibarbis olduğunu düşünüyorum, Macro ile çektim ama ışıklandırmanın yetersiz olmasından ve acele çektiğim için fotoğraflar yetersiz olabilir. Ayrıca buraya atınca kalitede düşüyor. Ama genede sormak istedim. 😚Formica cunicularia tahminine katılıyorum. İlk fotoğraflardan ona benzetmiştim, bu fotoğrafları görmek daha da iyi oldu.
Formica rufibarbis tür grubundan. Ama net teşhis için işçileri beklemek doğru olur. Formica clara ve Formica rufibarbis olması muhtemel.@hasany boşa konu açmak istemediğim için burdan sormak istiyorum. Benim Formica'nın türü nedir ? Rufibarbis olduğunu düşünüyorum, Macro ile çektim ama ışıklandırmanın yetersiz olmasından ve acele çektiğim için fotoğraflar yetersiz olabilir. Ayrıca buraya atınca kalitede düşüyor. Ama genede sormak istedim. 😚