Fotoğraflar çok kötü ama boyut ve morfolojik yapısına bakacak olursak tahminim Messor.
Rica etsem daha net bir fotoğraf atabilir misin?
Dosya çok büyük diyor yeni konu açocamRica etsem daha net bir fotoğraf atabilir misin?
Bana instanı atsan sana oradan atsam çünkü buraya atılmıyorRica etsem daha net bir fotoğraf atabilir misin?
Sosyal medya kullanmıyorum, dosya sıkıştırma ve ya linkleme sitelerini kullanabilirsin.Dosya çok büyük diyor yeni konu açocam
Bana instanı atsan sana oradan atsam çünkü buraya atılmıyor
Fotoğraflar çok kötü ama boyut ve morfolojik yapısına bakacak olursak tahminim Messor.
Kraliçen Mymicinae alt familyasına ait tahminen Messor cinsi bir kraliçe ama kesinlik için daha kaliteli fotoğraflar gerekli.
Genel olarak, messorların hepsi aynı olduğu için, tür çok farkındalık yaratmıyor hocam.Büyük ihtimallle messor ama türünü bilmiyorum
Tohum harici ne yerlerGenel olarak, messorların hepsi aynı olduğu için, tür çok farkındalık yaratmıyor hocam.
Hocam tohum harici ne yerler derken bahsettiğin nedir tam olarak, yani elinde tohum yok ondan alternatif bir besin kaynağı mı soruyorsun anlamadım tam olarak.Tohum harici ne yerler
Hayır tohumum var buğday,arpa,çavdar vb tahıllarda başka ne yerHocam tohum harici ne yerler derken bahsettiğin nedir tam olarak, yani elinde tohum yok ondan alternatif bir besin kaynağı mı soruyorsun anlamadım tam olarak.
Hemen hemen tüm tohumları tüketirler diye biliyorum. Messorlar tohumları işleyerek karınca ekmeği denilen besin türünü yaparlar yani direkt yemezler.Hayır tohumum var buğday,arpa,çavdar vb tahıllarda başka ne yer
Şimdi fark ettimde abdomeni biraz buruşuk nedeni nedir yumurtlarmıHemen hemen tüm tohumları tüketirler diye biliyorum. Messorlar tohumları işleyerek karınca ekmeği denilen besin türünü yaparlar yani direkt yemezler.
Hocam sonbaharda bulunan bir messor olduğu için büyük ihtimalle yumurtlamaz, yinede şansınızı deneyin derim. Birtane test tüpü hazırlayın, (Tuğkan abinin kanalından bakabilirsin) sıcaklığı en az 25° olan bir odada test tüpünü ışık almayan bir konuma yerleştirin yada test tüpünün üstünü kırmızı cilt ile kaplayabilirsin 2 hafta sarsmadan kontrol etmeden bekle iki haftanın sonunda yumurtlamamışsa kış uykusuna yatırabilirsin, yada uğraşmak istemiyorum dersen kraliçeyi doğaya bırakıp, mart yada nisan aylarında yeni bir kraliçe arayışına girebilirsin, kolay gelsin.Şimdi fark ettimde abdomeni biraz buruşuk nedeni nedir yumurtlarmı