Arkadaşlar bugün dışarıdayken tesadüfen üstüme kondu. Ben antenlerine baktım, kraliçe olduğunu düşünüyorum. Acaba türü nedir, yardımcı olabilir misiniz?
Tam formica yazacaktım ışıktan yanılmışım.Formica rufibarbis tür grubundan bir prenses.
Rufibarbis olduğunu nasıl anladınız? Bu konularda deneyimlenmek istiyorum da.Formica rufibarbis tür grubundan bir prenses.
Hocam renkleri belli ediyor.Tam formica yazacaktım ışıktan yanılmışım.
Rufibarbis olduğunu nasıl anladınız? Bu konularda deneyimlenmek istiyorum da.
İlk kraliçenizse sizi biraz zorlayabilir. Çabuk strese girerler. Ayrıca çok fazla protein tüketirler. Hızlı karıncalardır. Kolonileri, yanlış hatırlamıyorsam, 5000 işçi ve üzerine çıkabiliyor. Genelde çam ormanlarında yaşarlar. Sıcaklık olarak 26-28°C idealdir. Büyük yuvalar yaparlar. Doğada multi oldukları da görülmüştür. Un kurdu yanı sıra mori kurdu ve bufalo kurdu gibi yağlı besinlerin verilmesini tavsiye ederim.Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Peki formica rufibarbis türünün bakımı hakkında bilgilendirme yapabilecek var mı?
Prensesin thoraxının üzerindeki turuncu lekeden anlaşılıyor Formica rufibarbis tür grubuna ait olduğu.Rufibarbis olduğunu nasıl anladınız? Bu konularda deneyimlenmek istiyorum da.
İlgili konuyu inceleyebilirsiniz: https://karincaciftligim.com/threads/formica-rufibarbis-bakim-rehberi.19333/Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Peki formica rufibarbis türünün bakımı hakkında bilgilendirme yapabilecek var mı?