Kraliçemin Türü Nedir

Jawex

Yumurta
Üye
IMG_20250331_175041_577.jpg
IMG_20250331_175006_269.jpg
6-7 kere denedim sonunda kraliçe tutturdum 😅Test tüpü içerisine alalı 3 gün oldu yanlış gözlemlemediysem ağzında 2 adet de yumurtası var. Türü nedir? Süreci nasıl devam ettirmeliyim? Paylaşabileceğiniz rehber serilerini atabilirseniz sevinirim teşekkürler.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Daha yakından fotoğraf atarsanız emin Oluruz ama messor sp. Yüksek ihtimalle
Messor sp. bir tür değil. "sp." eki, bilinmeyen veya belirtilmesine gerek olmayan türlerde tür eki yerine kullanılır. Messor demekle Messor sp. demek arasında bir fark yok yani.
Messor kraliçesi bu arada.
Türünü belirlemeye hem gerek yok hem de kraliçeden pek mümkün değil. 2. Nesil işçiler çıktığında cidden merak ediyorsanız makro görüntülerden türünü bulmayı denerim. Şimdilik imkan dışı.

Jawex

Yumurta
Üye
IMG_20250522_211659_227.jpgIMG_20250522_211723_645.jpgIMG_20250522_211814_191.jpg

IMG_20250522_211820_466.jpg
Kanatsız kraliçemi 27 martta tüpe aldım diğerini 2-3 hafta sonrasında bulup aldım, multi değiller farklı tüpteler. İlk fotoğrafta yumurtalar arkasında kaldığı için gözükmüyor. Hazirana gireceğiz ama yumurtalar hala bu boyutta süreç boyunca 3 defa açtım çok sarsmadan yani strese de sokmadım onları. 2.sinin kanatlarını hala bırakmaması normal mi? Yeni bir hobiciyim 40 günde ilk işçilerimi alırım diye öğrenmiştim ama halen çok uzak gibi duruyorum ilk işçileri almaya. Hava durumunu soracak olursanız da konyadayım.
Süreç şuan normal mi? Hala dokunmadan beklemeli miyim detaylıca bilgi verirseniz çok sevinirim. Fotoğrafların kötü olduğunun farkındayım lakin strese sokmayayım diye aceleyle bu kadar oldu.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 53754Ekli dosyayı görüntüle 53755Ekli dosyayı görüntüle 53756

Ekli dosyayı görüntüle 53757
Kanatsız kraliçemi 27 martta tüpe aldım diğerini 2-3 hafta sonrasında bulup aldım, multi değiller farklı tüpteler. İlk fotoğrafta yumurtalar arkasında kaldığı için gözükmüyor. Hazirana gireceğiz ama yumurtalar hala bu boyutta süreç boyunca 3 defa açtım çok sarsmadan yani strese de sokmadım onları. 2.sinin kanatlarını hala bırakmaması normal mi? Yeni bir hobiciyim 40 günde ilk işçilerimi alırım diye öğrenmiştim ama halen çok uzak gibi duruyorum ilk işçileri almaya. Hava durumunu soracak olursanız da konyadayım.
Süreç şuan normal mi? Hala dokunmadan beklemeli miyim detaylıca bilgi verirseniz çok sevinirim. Fotoğrafların kötü olduğunun farkındayım lakin strese sokmayayım diye aceleyle bu kadar oldu.
Tüpün bulunduğu yerin sıcaklığı kaç derece?

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 53754Ekli dosyayı görüntüle 53755Ekli dosyayı görüntüle 53756

Ekli dosyayı görüntüle 53757
Hocam yumurtası olan kraliçeyi salmaya gerek yok yumartaların gelişmemesinin en klasik sebebi ısıdır 25 29 derece arasında yumartaların gelişmesi gerekiyor kaç derecedeler şuan?

Jawex

Yumurta
Üye
Hocam yumurtası olan kraliçeyi salmaya gerek yok yumartaların gelişmemesinin en klasik sebebi ısıdır 25 29 derece arasında yumartaların gelişmesi gerekiyor kaç derecedeler şuan?
Tüpün bulunduğu yerin sıcaklığı kaç derece?
Termometrem olmadığından sıcaklık bilgisi paylaşamıyorum lakin dışarda havalar 20° civarlarında seyrediyor, evin en sıcak odasında duruyorlar. Kontrollerin esnasında hiç su buharı veya damlacık vs görmedim pamuklarda da çok geriye gitme olmamış sanırsam ideal sıcaklıklara uzak olmamdan ötürü bu yavaşlık. Gün içinde güneşle beraber daha fazla sıcaklığa maruz kalmalarını sağlasam faydası olur mu, tüpe alalı 2 ay oldu besleme yapmalı mıyım kraliçeye yoksa bu şekilde ısıyı yükseltip gözleme devam mı etmeliyim?