Kaç günde bir baktınız 1 Hafta boyunca ?Arkadaşlar 1 hafta önce aldığım kraliçe karınca kanatlarinı dokmedi ve 2 3 tane bacaği yamuk veya kopmuş ama ilerleyebiliyor. Doğaya salarsam ölür muhtemelen salmalı mıyım sizce
fazla baktım sanırım bi kaç gün hiç bakmadim diğer günler günde 2 3 defa baktımKaç günde bir baktınız 1 Hafta boyunca ?
Baya fazla bakmışsınız hemde siz en iyisi onu 1 hafta hiç bakmayın rahat bırakın ama 1 hafta ucundan falan bile bakamyın hiç rahatsız etmeyin kaldın öyle yumyurtlamaz ise 1 hafta daha beklersiniz Bir sonuç alamazsanız salarsınızfazla baktım sanırım bi kaç gün hiç bakmadim diğer günler günde 2 3 defa baktım
Dediğinizi yaparım ama şırınganın içindeki pamuğun kurumasindan korkuyorum bir sorun olur muBaya fazla bakmışsınız hemde siz en iyisi onu 1 hafta hiç bakmayın rahat bırakın ama 1 hafta ucundan falan bile bakamyın hiç rahatsız etmeyin kaldın öyle yumyurtlamaz ise 1 hafta daha beklersiniz Bir sonuç alamazsanız salarsınız
———— İyi Hobiler 🐜🙂
Pamuğun arkasındaki su ne kadar acba Şırınga olduğunu şimdi fark ettim bence Hızlıca bir Cam test tüpü almalısınız En kolay Kırtasiyelerden bulunuyor tabi bir o kadarda acayip pahalı oluyor ama Bir taneden birşey olmaz diye düşünüyorum bence internetten Medikalciden veya En kolay ama en pahalı yöntem ile kırtasiyeden alın ama Alın Şırıngadaki su sizi yumurta çıkana kadar idare eder ama ilk işçi çıkana kadar etmeyebilirDediğinizi yaparım ama şırınganın içindeki pamuğun kurumasindan korkuyorum bir sorun olur mu
aslında pamuğun arkasında su yok tuğkan abi şırıngayla yaparken pamuğu sonuna kadar bastiriyordu bende aynisini yaptim şuan elimde cam test tüpü var geçen kirtasiyeden aldim ama transfer yaparsam strese girebilir diye düsündüm ne önerirsinizPamuğun arkasındaki su ne kadar acba Şırınga olduğunu şimdi fark ettim bence Hızlıca bir Cam test tüpü almalısınız En kolay Kırtasiyelerden bulunuyor tabi bir o kadarda acayip pahalı oluyor ama Bir taneden birşey olmaz diye düşünüyorum bence internetten Medikalciden veya En kolay ama en pahalı yöntem ile kırtasiyeden alın ama Alın Şırıngadaki su sizi yumurta çıkana kadar idare eder ama ilk işçi çıkana kadar etmeyebilir
———— İyi Hobiler 🐜🙂
Dediğiniz gibi yaparım teşekkürlerTransfer yapmaktan başka bir çareniz yok ben 1 hafta önce kraliçemi transfer ettim yumurtası yokken hatta baya birde sterese girdi kesin yumurtlamıyacak dedim 5 Gün bakmadım dün açıp baktığımda 10 adet yumurta gördüm çok sevindim o yüzden bir sıkıntı olacağını sanmıyorum zaten transfer etmekten başka bir çarenizde yok sadece özellikle transfer ettikten sonra zaten strese girdiği için 1 hafta bakmamaya dayanmanız lazım o kadar
———- İyi Hobiler 🐜🙂
birde tam gözükmüyor amaminik bir bilgi olarak söyliyeyim gailba Messor sp kraliçesi ve Messorlar Nemi çok sevmezler o yüzden pamuğu çok fazla ıslatmazsanız iyi olur şırıngadaki nem biraz fazla geldi o yüzden söyledim yani çok fazla sıkıntı yaratmaz ama ona daha Verimli bir ortam sunmuş olursunuzDediğiniz gibi yaparım teşekkürler
önerinizi dikkate alırım sağolun😁birde tam gözükmüyor amaminik bir bilgi olarak söyliyeyim gailba Messor sp kraliçesi ve Messorlar Nemi çok sevmezler o yüzden pamuğu çok fazla ıslatmazsanız iyi olur şırıngadaki nem biraz fazla geldi o yüzden söyledim yani çok fazla sıkıntı yaratmaz ama ona daha Verimli bir ortam sunmuş olursunuz
———— İyi Hobiler 🐜 Ben Teşekkür ederim🙂
Birde transfer için test tüpünü karanlık yapip şırıngaya ışık tutmam lazim değil mibirde tam gözükmüyor amaminik bir bilgi olarak söyliyeyim gailba Messor sp kraliçesi ve Messorlar Nemi çok sevmezler o yüzden pamuğu çok fazla ıslatmazsanız iyi olur şırıngadaki nem biraz fazla geldi o yüzden söyledim yani çok fazla sıkıntı yaratmaz ama ona daha Verimli bir ortam sunmuş olursunuz
———— İyi Hobiler 🐜 Ben Teşekkür ederim🙂
Salın gitsin. Bacakları da sakatsa yakında ölür o. Zaten bir sürü uçuş gerçekleşiyor. Kanatsız bulursunuz mutlaka.Arkadaşlar 1 hafta önce aldığım kraliçe karınca kanatlarinı dokmedi ve 2 3 tane bacaği yamuk veya kopmuş ama ilerleyebiliyor. Doğaya salarsam ölür muhtemelen salmalı mıyım sizce
Şırıngaya ışık tutmanıza gerek yok sadece test tüpünü karanlık yapın yeter zaten en kötü ihtimal ile Şırıngadaki su ışığında yardımı ile daha çabuk kuruyunca nem etkenide ortaya çıkar ve kolay bir şekilde geçer fakat Bazen kraliçeler yumurtaları veya işçileri olmadığında ne olursa olsun diğer tüpe geçmeyebiliyor myle bir durumda kraliçenin sakat bacaklarını dikkate alarak bir çubuk yardımı veya Eliniz ile manuel transfer yapmak zorunda kalabilirsiniz ( pardon geç cevap verdim cevap yaz butonuna tıklamayı unutmuşum Moderatör konuya cevap verince konuyu gördüm )önerinizi dikkate alırım sağolun😁
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Birde transfer için test tüpünü karanlık yapip şırıngaya ışık tutmam lazim değil mi
Ben katılmıyorum bazı arkadaşlar Çok büyük kraliçe bulma sıkıntısı çekebiliyor bence salmasına gerek yok zaten messor sezonuda kapandı kapanacak birsahaki sene bulur messoru anca yumurtlamaz ise salar fakat benim düşüncem şuanda salmasına gerek olmadığı yönünde ayrıca sakat olup yumurtlayan birsürü kraliçede var diye biliyorum tabi sizden iyi bilemem ama benim düşüncem bu yönde yanlışım var ise uyarın lütfenSalın gitsin. Bacakları da sakatsa yakında ölür o. Zaten bir sürü uçuş gerçekleşiyor. Kanatsız bulursunuz mutlaka.
Messor sezonu kapandı ne demek? Bunu uçuş takvimlerine dayanarak söylüyorsanız, uçuş takvimlerinin yanıltıcı olduğunu bilmeniz gerekiyor. İkinci olarak sezon daha yeni açıldı. Bunlar daha ilk uçuşlar, bulamaması için bir neden yok açıkçası. Sakatlığa gelirsek, tabii ki sakat olup yumurtlayan, işçi çıkaran kraliçeler var. Ama konuştuğumuz karınca; hem çiftleşip çiftleşmediği belli değil. Hem de arkadaş kraliçenin 2-3 bacağının yamuk ya da kopmuş olduğunu söylüyor. Bu fazla bir sakatlık. Ben yaşayacağını sanmıyorum. Yani varsayımlar üzerine konuştuğumuz bir prenses için bu kadar yorulmanıza gerek yok. Salın gitsin.Ben katılmıyorum bazı arkadaşlar Çok büyük kraliçe bulma sıkıntısı çekebiliyor bence salmasına gerek yok zaten messor sezonuda kapandı kapanacak birsahaki sene bulur messoru anca yumurtlamaz ise salar fakat benim düşüncem şuanda salmasına gerek olmadığı yönünde ayrıca sakat olup yumurtlayan birsürü kraliçede var diye biliyorum tabi sizden iyi bilemem ama benim düşüncem bu yönde yanlışım var ise uyarın lütfen
Eylül ayında bulduğum 300 messor kraliçesinin bundan haberi var mı? Öyle bir olay yok. Yaz sonunda görün bakalım kaç kişi messor kraliçesi bulacak. Arkadaşın söylediklerine de katılıyorum. Daha sezon yeni yeni başlıyor. Mayıs ve haziran ayları uçuşların zirve yaptığı aylardır, kanatlı sakat bir canlı için uğraşıp durmaya gerek görmüyorum ben de.Şırıngaya ışık tutmanıza gerek yok sadece test tüpünü karanlık yapın yeter zaten en kötü ihtimal ile Şırıngadaki su ışığında yardımı ile daha çabuk kuruyunca nem etkenide ortaya çıkar ve kolay bir şekilde geçer fakat Bazen kraliçeler yumurtaları veya işçileri olmadığında ne olursa olsun diğer tüpe geçmeyebiliyor myle bir durumda kraliçenin sakat bacaklarını dikkate alarak bir çubuk yardımı veya Eliniz ile manuel transfer yapmak zorunda kalabilirsiniz ( pardon geç cevap verdim cevap yaz butonuna tıklamayı unutmuşum Moderatör konuya cevap verince konuyu gördüm )
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Ben katılmıyorum bazı arkadaşlar Çok büyük kraliçe bulma sıkıntısı çekebiliyor bence salmasına gerek yok zaten messor sezonuda kapandı kapanacak birsahaki sene bulur messoru anca yumurtlamaz ise salar fakat benim düşüncem şuanda salmasına gerek olmadığı yönünde ayrıca sakat olup yumurtlayan birsürü kraliçede var diye biliyorum tabi sizden iyi bilemem ama benim düşüncem bu yönde yanlışım var ise uyarın lütfen
———— İyi Hobiler 🐜🙂
Daha dün camponotusların yuvasının ağzından içeri çekilen bir messor kraliçesi yakaladım. Sezon nasıl kapanmış olabilir ki?Messor sezonu kapandı ne demek? Bunu uçuş takvimlerine dayanarak söylüyorsanız, uçuş takvimlerinin yanıltıcı olduğunu bilmeniz gerekiyor. İkinci olarak sezon daha yeni açıldı. Bunlar daha ilk uçuşlar, bulamaması için bir neden yok açıkçası. Sakatlığa gelirsek, tabii ki sakat olup yumurtlayan, işçi çıkaran kraliçeler var. Ama konuştuğumuz karınca; hem çiftleşip çiftleşmediği belli değil. Hem de arkadaş kraliçenin 2-3 bacağının yamuk ya da kopmuş olduğunu söylüyor. Bu fazla bir sakatlık. Ben yaşayacağını sanmıyorum. Yani varsayımlar üzerine konuştuğumuz bir prenses için bu kadar yorulmanıza gerek yok. Salın gitsin.
Eylül ayında messor Barbarus çoğunluklu çıkyor diye biliyordum , yazım kuralı uyarısı içinde teşekkürler dikkat ederimEylül ayında bulduğum 300 messor kraliçesinin bundan haberi var mı? Öyle bir olay yok. Yaz sonunda görün bakalım kaç kişi messor kraliçesi bulacak. Arkadaşın söylediklerine de katılıyorum. Daha sezon yeni yeni başlıyor. Mayıs ve haziran ayları uçuşların zirve yaptığı aylardır, kanatlı sakat bir canlı için uğraşıp durmaya gerek görmüyorum ben de.
Ayrıca bu konunun yorumlarını okurken zorluk çektim. Noktalama, yazım kuralları, anlatım bozukluklarına biraz dikkat edin rica ediyorum. Kural olmasının yanında, ne söylediğiniz anlaşılmıyor.
Messor barbarus Türkiye tür listesinde bile yok. Bu nasıl bilgi? Uçuş takvimlerinin zararları diyebilir miyiz?Eylül ayında messor Barbarus çoğunluklu çıkyor diye biliyordum , yazım kuralı uyarısı içinde teşekkürler dikkat ederim
———— İyi Hobiler 🐜🙂
Diyebiliriz 😕Messor barbarus Türkiye tür listesinde bile yok. Bu nasıl bilgi? Uçuş takvimlerinin zararları diyebilir miyiz?
Bu hobiye yeni başlamışken kendim hazırladığım bir uçuş takviminin azizliğine uğradım Pardon 😥Messor barbarus Türkiye tür listesinde bile yok. Bu nasıl bilgi? Uçuş takvimlerinin zararları diyebilir miyiz?