Kraliçemin Davranışı

WoseqS

Yumurta
Üye
kraliçeye her baktıgımda yumurtalarını ağzına alıyor

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Stresten dolayı yumurtalarını sizden korumaya çalışıyor büyük ihtimalle yani yumurta yeme gibi bişey değil kaç gün Aralık ile bakıyorsun

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
kraliçeye her baktıgımda yumurtalarını ağzına alıyor
Besleme yapıyor olabilir, taşıyor veya dağınık yumurtaları bir yere topluyor olabilir. Çok stres yaptıysa da yiyor olabilir. Her durumda da ciddi bir sorun söz konusu değil. En kötü senaryo muhtemelen yemesidir ki onda da bir süre sonra tekrar yumurtlar. Bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.

Umut46

Yumurta
Üye
10-15 gün arayla kontrol et kraliçeyi çok fazla strese sokma ilk işçi çıkana kadar .

WoseqS

Yumurta
Üye
Besleme yapıyor olabilir, taşıyor veya dağınık yumurtaları bir yere topluyor olabilir. Çok stres yaptıysa da yiyor olabilir. Her durumda da ciddi bir sorun söz konusu değil. En kötü senaryo muhtemelen yemesidir ki onda da bir süre sonra tekrar yumurtlar. Bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.
3 haftadir bekledigim yumurtayi yemesi biraz koyar .d
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

10-15 gün arayla kontrol et kraliçeyi çok fazla strese sokma ilk işçi çıkana kadar .
5 gun arayla bakiyordum

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Normal olanda bu değil mi sence? Amaç zaten bakmamak ve kraliçenin koloniyi sanki gerçekten doğadaymış gibi büyütmesi
Strese girince ağızlarına alıp taşırlar. Kolay kolay yumurtaları yemezler. Aman aman bir şekilde strese sokulmadığı sürece. Besliyor olabilir. Nemli alana daha yakın tutmak istiyor olabilir.

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Yumurtalarda

Beslemeyi toplu haldemi yapıyor acaba

Umut46

Yumurta
Üye

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Bendede aynısı strese soktuğumda oluyor o yüzden sordum

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
yumurtalar birbirine yapışık hepsini alıyor ağzına
Muhtemelen yemiyordur, besleme veya taşıma söz konusu bence ama çok bakma dostum yine de sen. Benim messor kraliçem 2 hafta bakmadığım halde yumurtalarını yemişti, hiçbir sebep yokken. Ne yaptıkları belli olmuyor hanımefendilerin bazen.

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Aresin dediği gibi ben bir haftadır bakmadım ve diğer hafta sonu için sabırsızlanıyorum