Kraliçemi Ne İle Beslemeliyim?

mys23

Yumurta
Üye
Camponotus kraliçem kraliçem bir iki kere yumurtalarını yedioyüzde birkaçkere şekerlisu,bal veyatta reçel karıştırıp verdim şimdi nerdeyse bendeki 3. ayı şu anda neylen besleme yapmalıyım

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
normal şartlarda yumurtalarını yememesi gerekir ya çok strese girmiştir çünkü korkak bir tür ve ilk işçiye kadar beslemeye gerek yok eğer bulduğunuzda zayıf kaldıysa o yüzden yemiş olabilir canlı yeminiz var ise protein olarak un kurdunu ortadan ikiye bölüp verebilirsiniz içinden cıkan sıvıyla besleniyorlar enerji içinde şekerli su ballı su verebilirsiniz

Erenerno55

Larva
Üye
normal şartlarda yumurtalarını yememesi gerekir ya çok strese girmiştir çünkü korkak bir tür ve ilk işçiye kadar beslemeye gerek yok eğer bulduğunuzda zayıf kaldıysa o yüzden yemiş olabilir canlı yeminiz var ise protein olarak un kurdunu ortadan ikiye bölüp verebilirsiniz içinden cıkan sıvıyla besleniyorlar enerji içinde şekerli su ballı su verebilirsiniz
peki lasius kraliçem var da benim acaba yem vermeme gerek var mı ilk işçi çıkana kadar

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
peki lasius kraliçem var da benim acaba yem vermeme gerek var mı ilk işçi çıkana kadar
hayır gerek yok ilk işçiye kadar fakat bende 2 lasius kraliçesi vardı bir test için birini besledim birini beslemedim beslediğim lasius kraliçesi beslemediğim kraliçeden 9 gün önce işçisini çıkardı ve ilk işçi çıktığı an daha fazla yumurtaya sahipti bilmenizi istedim

Erenerno55

Larva
Üye
hayır gerek yok ilk işçiye kadar fakat bende 2 lasius kraliçesi vardı bir test için birini besledim birini beslemedim beslediğim lasius kraliçesi beslemediğim kraliçeden 9 gün önce işçisini çıkardı ve ilk işçi çıktığı an daha fazla yumurtaya sahipti bilmenizi istedim
yani beslememi mi önerirsiniz

Erenerno55

Larva
Üye
yani 1 hafta aralarla beslerseniz daha sağlıklı olur daha hızlı işçi alırsınız ama vaktiniz yok ise beslemenize de gerek yoktur
peki besleme işinde ne gibi şeyler önerirsiniz daha yeniyim de elimde iki adet kurt var isterseniz fotoğraf atabilirim size bunları direkt olarak mı atayımn yoksa böleyim mi

Hmmhalil

Larva
Üye
ilk işçi çıkana kadar besine gerek yok onların depoları var diye gerekmiyor besleme ekstra birşey kazandırmıyor.

Hmmhalil

Larva
Üye
zayıf kaldıysa derken ?

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
zayıf kaldıysa derken ?
benim başıma gelmişti kraliçeyi bulduğumda abdomeni ciddi derecede küçüktü hasta mıydı bilmiyorum ama besin deposu yeterli değildi o yüzden yaklaşık 1 ay boyunca yumurtlamadı çok halsizdi sonrasında beslemeye başladım yani o cevapta tam anlatmak istediğimiz yazamamışım

Hmmhalil

Larva
Üye
benim başıma gelmişti kraliçeyi bulduğumda abdomeni ciddi derecede küçüktü hasta mıydı bilmiyorum ama besin deposu yeterli değildi o yüzden yaklaşık 1 ay boyunca yumurtlamadı çok halsizdi sonrasında beslemeye başladım yani o cevapta tam anlatmak istediğimiz yazamamışım
abdomen boyu türe göre değişir claustral cinslerde depo yetersizliği olmaz.

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
abdomen boyu türe göre değişir claustral cinslerde depo yetersizliği olmaz.
evet biliyorum sadece aynı türdeki bir kraliçeye göre küçük gözüktüğü için besleme yaptım kendi test ettiğim kadarı ile konuşuyorum bilgin biri olarak değil

mys23

Yumurta
Üye
evlere giren sibeklerden tutup versem olurmu

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
nasıl şeyler verebilirim mesela güve olirmu
Yataklıklarınıza yumurtlayan güvelerin larvaları koloniniz için gayet uygundur. Doğadan aldığınız güvelere gelecek olursak kolonilerimi güveleri dondurarak çok kez besledim, hiç bir aksilik yaşamadım. Fakat elbette doğadan aldığınız için her zaman bir risk söz konusudur. Bu riski göze almaya değmez, canlı yem edinmelisiniz.

Son düzenleme: