Kraliçemi besleme yapmadan kış uykusuna yatırırsam ne olur?

kerem1221

Larva
Üye
Crematogaster cinsi kraliçeme şekerli su ve yumurta beyazı verdim. Hiç ilgilenmedi bile izmirdeyim. Havalar soğudu kış uykusuna yatırım mı?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Crematogaster cinsi kraliçeme şekerli su ve yumurta beyazı verdim. Hiç ilgilenmedi bile izmirdeyim. Havalar soğudu kış uykusuna yatırım mı?
Reis yemek vermişsin ilgilenmemiş benim kraliçede aynısını yaptı. Demek ki ihtiyacı yok şuan, daha vermeye çalışma yemez zaten büyük ihtimalle. Eğer tüpün temizse suyu falanda yeteri kadar varsa önümüzdeki 1-2 hafta içinde uykuya yatırabilirsin. Açlık konusunda da eğer abdomen(popo)kısmı şişkinse tok demektir ona bakabilirsin tekrardan. Yine kafana takılan bir şey olursa buralardayız.
Sevgilerle ☺️

Moderatör tarafında düzenlendi:

hberkdonmez

Yumurta
Üye
Reis yemek vermişsin ilgilenmemiş benim kraliçede aynısını yaptı.Demek ki ihtiyacı yok şu an,daha vermeye çalışma yemez zaten büyük ihtimalle.Eğer tüpün temizse suyu felanda yeteri kadar varsa önümüzdeki 1-2 hafta içinde uykuya yatırabilirsin.Açlık konusundada eğer abdomen(popo)kısmı şişkinse tok demektir ona bakabilirsin tekrardan.Yine kafana takılan bişey olursa buralardayız.
Sevgilerle ☺️
Merhaba. Bir sorum olacaktı. Sonbahar kraliçeleri büyük olasılıkla yumurtlamıyorlar dediğiniz gibi. Bu işçisi olmayan kraliçeleri kaç ay kış uykusuna yatırmamız gerekir? Bilgilendirirseniz mutlu olurum🙏🏼

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Merhaba. Bir sorum olacaktı. Sonbahar kraliçeleri büyük olasılıkla yumurtlamıyorlar dediğiniz gibi. Bu işçisi olmayan kraliçeleri kaç ay kış uykusuna yatırmamız gerekir? Bilgilendirirseniz mutlu olurum🙏🏼
Hocam bu ay sonunda yatırmak genel tavsiye edilir. Uykudan kaldırma zamanını şöyle anlatayım çünkü şehirden şehire sıcaklık fark ediyor .Şimdi hani ilkbahara gireriz de üstümüzde hafifte olsa kalın bir mont olur ya o montu çıkardığımız zaman birazcık daha ince şeyler giymeye başladığın zaman kaldır uykudan. Yani bu genel olarak Nisan ortası veya sonuna doğru oluyor .Sıcaklık 15° üstü olduğu zaman uygundur. Zaten evin içi de Nisan ayında falan genelde o sıcaklığa ulaşır.
Yine aklınıza takılan bir şey olursa beklerim.
Sevgilerle ☺️

Moderatör tarafında düzenlendi:

hberkdonmez

Yumurta
Üye
Hocam bu ay sonunda yatırmak genel tavsiye edilir.Uykudan kaldırma zamanını şöyle anlatayım çünkü şehirden şehire sıcaklık farkediyo.Şimdi hani ilkbahara girerizde üstümüzde hafifte olsa kalın bı mont olurya o montu çıkardığımız zaman birazcık daha ince şeyler giymeye başladığın zaman kaldır uykudan.Yani bu genel olarak Nisan ortası veya sonuna doğru oluyo.Sıcaklık 15° üstü olduğu zaman uygundur.Zaten evin içide Nisan ayında felan genelde o sıcaklığa ulaşır.
Yine aklınıza takılan bişey olursa beklerim.
Sevgilerle ☺️
Çok güzel anlatmışsınız. Çok teşekkür ederim. İyi forumlarr 🙏🏼☺️

kerem1221

Larva
Üye
Kraliçem vefat etti. Artık seneye aramaya çıkacam.

İsmail96

Larva
Üye
Hocam bu ay sonunda yatırmak genel tavsiye edilir.Uykudan kaldırma zamanını şöyle anlatayım çünkü şehirden şehire sıcaklık farkediyo.Şimdi hani ilkbahara girerizde üstümüzde hafifte olsa kalın bı mont olurya o montu çıkardığımız zaman birazcık daha ince şeyler giymeye başladığın zaman kaldır uykudan.Yani bu genel olarak Nisan ortası veya sonuna doğru oluyo.Sıcaklık 15° üstü olduğu zaman uygundur.Zaten evin içide Nisan ayında felan genelde o sıcaklığa ulaşır.
Yine aklınıza takılan bişey olursa beklerim.
Sevgilerle ☺️
Hocam şimdi ben antalyada yaşıyorum mart gibi havalar düzeliyor o zaman kaldırmam mı lazım?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam şimdi ben antalyada yaşıyorum mart gibi havalar düzeliyor o zaman kaldırmam mı lazım?
@Demo 'nun dediği gibi türe göre farklılık olur.
Ama genel zamanlamalar o aralardadır.
Mart-Nisan havaların hâlâ soğuk olmasına göre Mayıs-Mayıs sonu gibi olabilir.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Messor yatırıcam bi de componatus santcus var elimde ama o yatmıyor yazıyor birçok yerde
Tamam messorları yatırabilirsiniz bu ay içinde. Mart-Nisan sonu gibide kaldırabilirsiniz.Componatuslarıda zaten dinlendireceksiniz.