1 gün içerisinde yumurta mı bekliyorsunuzAphaenogaster Splendida türü bir kraliçem var cumartesi günü köyde buldum test tüpüne pazar günü koyma imkanım oldu halen daha yumurtlamadı neden olabilir?
Hayır 11 gün oldu orada biraz eksik bilgi vermişim geçen hafta pazartesi1 gün içerisinde yumurta mı bekliyorsunuz
Test tüpü sıkıntı değil bende köyde Aphaenogaster dulcineae buldum kanatları vardı küçük bir kapta bakıyorum test tüpü vs yok yanımdaAphaenogaster Splendida türü bir kraliçem var cumartesi günü köyde buldum test tüpüne pazar günü koyma imkanım oldu halen daha yumurtlamadı neden olabilir?
Zaten 1 hafta bardağın içinde kaldı.Test tüpü sıkıntı değil bende köyde Aphaenogaster dulcineae buldum kanatları vardı küçük bir kapta bakıyorum test tüpü vs yok yanımda
O zaman kış uykusu etkisine girmis olabilir o yüzden yumurtlama olmayabilir çünkü sonbaharda kraliceler genelde inaktif oluyor kış yaklaştığını anlıyorlar ve yumurtlamayabiliyorlarHayır 11 gün oldu orada biraz eksik bilgi vermişim geçen hafta pazartesi
Bilgin için sağol.O zaman kış uykusu etkisine girmis olabilir o yüzden yumurtlama olmayabilir çünkü sonbaharda kraliceler genelde inaktif oluyor kış yaklaştığını anlıyorlar ve yumurtlamayabiliyorlar
Kraliçe karıncalar soğuk yerlerde yumurtlamazar. Kraliçe karıncayı oda sıcaklığın da olması lazım yada oda sıcaklığından bi tık daha sıcak bi yerdeAphaenogaster Splendida türü bir kraliçem var cumartesi günü köyde buldum test tüpüne pazar günü koyma imkanım oldu halen daha yumurtlamadı neden olabilir?
Ondan büyük ihtimalle odamın kapısı her zaman açık @karıncabuldum 'um dediği gibi kış uykusu etkisine girmiş olabilirler.Kraliçe karıncalar soğuk yerlerde yumurtlamazar. Kraliçe karıncayı oda sıcaklığın da olması lazım yada oda sıcaklığından bi tık daha sıcak bi yerde
Sorun olucağını düşünmüyorum genede bende var yaklaşık 5gundur nemli bir kapta şuan herşey çok güzel ilerliyor bulduğumda kanatları vardı kanatlarında döktüZaten 1 hafta bardağın içinde kaldı.
Bende biraz strese girmiş olabilir köyden şehire giderken yaklasik 8 saat kiprit kutusunda geldi.Sorun olucağını düşünmüyorum genede bende var yaklaşık 5gundur nemli bir kapta şuan herşey çok güzel ilerliyor bulduğumda kanatları vardı kanatlarında döktü
Evet birde şey var karıncalar kış uykusuna girmeye yakın yumurtlamayı keserBende biraz strese girmiş olabilir köyden şehire giderken yaklasik 8 saat kiprit kutusunda geldi.
Odanın ısısını biraz yükseltmeyi deniyecegim.Evet birde şey var karıncalar kış uykusuna girmeye yakın yumurtlamayı keser
Tamamdır bilgin için teşekkürler.Aphaenogaster splendida aşırı kolay strese giren ve bu yüzden de zor bir türdür, siz sekiz saat yolculuk yaptırmışsınız hemde kibrit kutusunda.
Stresten ölmediği için şanslısınız. Size tavsiyem 1-1.5 ay kadar hiç dokunmayın, açıp bakmayın bile aksi takdirde yumurtladıysa bile yumurtalarını yiyecektir.