Kraliçem Yumurtlamiyor.

İbrahim

Larva
Üye
Aphaenogaster Splendida türü bir kraliçem var cumartesi günü köyde buldum test tüpüne pazar günü koyma imkanım oldu halen daha yumurtlamadı neden olabilir?

celilcem

Nanitik
Üye
Aphaenogaster Splendida türü bir kraliçem var cumartesi günü köyde buldum test tüpüne pazar günü koyma imkanım oldu halen daha yumurtlamadı neden olabilir?
Test tüpü sıkıntı değil bende köyde Aphaenogaster dulcineae buldum kanatları vardı küçük bir kapta bakıyorum test tüpü vs yok yanımda

karıncabuldum

Pupa
Üye
Hayır 11 gün oldu orada biraz eksik bilgi vermişim geçen hafta pazartesi
O zaman kış uykusu etkisine girmis olabilir o yüzden yumurtlama olmayabilir çünkü sonbaharda kraliceler genelde inaktif oluyor kış yaklaştığını anlıyorlar ve yumurtlamayabiliyorlar

PantMan

Yumurta
Üye
Kraliçe karıncalar soğuk yerlerde yumurtlamazar. Kraliçe karıncayı oda sıcaklığın da olması lazım yada oda sıcaklığından bi tık daha sıcak bi yerde

İbrahim

Larva
Üye
Kraliçe karıncalar soğuk yerlerde yumurtlamazar. Kraliçe karıncayı oda sıcaklığın da olması lazım yada oda sıcaklığından bi tık daha sıcak bi yerde
Ondan büyük ihtimalle odamın kapısı her zaman açık @karıncabuldum 'um dediği gibi kış uykusu etkisine girmiş olabilirler.

celilcem

Nanitik
Üye
Zaten 1 hafta bardağın içinde kaldı.
Sorun olucağını düşünmüyorum genede bende var yaklaşık 5gundur nemli bir kapta şuan herşey çok güzel ilerliyor bulduğumda kanatları vardı kanatlarında döktü

İbrahim

Larva
Üye
Sorun olucağını düşünmüyorum genede bende var yaklaşık 5gundur nemli bir kapta şuan herşey çok güzel ilerliyor bulduğumda kanatları vardı kanatlarında döktü
Bende biraz strese girmiş olabilir köyden şehire giderken yaklasik 8 saat kiprit kutusunda geldi.

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
Aphaenogaster splendida aşırı kolay strese giren ve bu yüzden de zor bir türdür, siz sekiz saat yolculuk yaptırmışsınız hemde kibrit kutusunda.
Stresten ölmediği için şanslısınız. Size tavsiyem 1-1.5 ay kadar hiç dokunmayın, açıp bakmayın bile aksi takdirde yumurtladıysa bile yumurtalarını yiyecektir.

İbrahim

Larva
Üye
Aphaenogaster splendida aşırı kolay strese giren ve bu yüzden de zor bir türdür, siz sekiz saat yolculuk yaptırmışsınız hemde kibrit kutusunda.
Stresten ölmediği için şanslısınız. Size tavsiyem 1-1.5 ay kadar hiç dokunmayın, açıp bakmayın bile aksi takdirde yumurtladıysa bile yumurtalarını yiyecektir.
Tamamdır bilgin için teşekkürler. :)

johnnylesh

Yumurta
Üye
Benim kraliçede 5 6 tane yumurta vardı hepsini birleştirmiş tek bir tane pirinç tanesi gibi bir büyüklüge getirmiş. Başkada yumurtlamıyor neden acaba