Kraliçem yumurtlamıyor?

kerem1221

Yumurta
Üye
Messor cinsi kraliçem 1.5 ay kış uykusunda yattı. 3-4 gün önce özel sebepler yüzünden kaldırdım. Şuan ne yapmalıyım? Şekerli su vermeli miyim? Daha hiç işçisi ve yumurtası yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:

bulhudi

Yumurta
Üye
Sadece bekleyin

Moderatör tarafında düzenlendi:

CreativeHuman

Yumurta
Üye
Ortam sıcaklığını 10 derecenin altına geçirme hiç strese sokmadan coverını kapatıp 2 hafta kadar hiç ellemeden bekle en son kontrol edersin, yumurtlayana kadar bekle streslidir şu aralar.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Messor cinsi kraliçem 1.5 ay kış uykusunda yattı. 3 4 gün önce özel sebepler yüzünden kaldırdım. Şuan ne yapmalıyım? Şekerli su vermelimiyim? Daha hiç işçisi ve yumurtası yok.
Olabildiğince sıcak bir ortamda (27 derece civarı) bekletmeniz faydalı olabilir. Protein takviyesi yaparsanız iyi olur.

Ephwe

Yumurta
Üye
Hocam aynı durumu yaşıyorum ben de 1.5 ay beklettim 2 2.5 hafta falan coverini hiç kaldırmadan beklettim odada ses bile olmadı sıcaklığı da gayet iyi bir yerde hala yumurtalamadı sebebini bilen var mı az önce şekerli su ve un kurdu verdim

pegasuZX

Yumurta
Üye
Hocam aynı durumu yaşıyorum ben de 1.5 ay beklettim 2 2.5 hafta falan coverini hiç kaldırmadan beklettim odada ses bile olmadı sıcaklığı da gayet iyi bir yerde hala yumurtalamadı sebebini bilen var mı az önce şekerli su ve un kurdu verdim
Benimkiler 2 ay sonra yumurtladı. Birinde 15 tane var galiba.