Kraliçem yumurtlamıyor

BahadirSarp

Yumurta
Üye
Solenopsis fugax cinsi kraliçem 3 haftadır yumurtlamıyor 6 gündür kontrol etmemiştim.
Önceki haftalarda merakıma yenik düşüp kontrol ettim Yapabileceğim bir şey var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Niko990

Media
Yardımsever
İlklerden
Üye
Çok uzun süre geçmediği sürece hiçbir şey vermenize gerek yok. Kraliçenin bulunduğu ortamı olabildiğince daraltmaya ve sıcaklığı arttırmayı deneyin, büyük ihtimal yumurtlayacaktır. Genel olarakda geç yumurtladığı gözlemlenebiliyor bu türün, bazen ilkbahara kadar yumurtlamadığı oluyor.

BahadirSarp

Yumurta
Üye
Çok uzun süre geçmediği sürece hiçbir şey vermenize gerek yok. Kraliçenin bulunduğu ortamı olabildiğince daraltmaya ve sıcaklığı arttırmayı deneyin, büyük ihtimal yumurtlayacaktır. Genel olarak ta geç yumurtladığı gözlemlenebiliyor bu türün, bazen ilkbahara kadar yumurtlamadığı oluyor.
Isıtıcı ped dışında sıcaklığı nasıl yükseltebilirim? Zaten gardıropta duruyor oda da çok soğuk değil, 20-25 derece arası ortamda duruyor.

Niko990

Media
Yardımsever
İlklerden
Üye
ısıtıcı ped dışında sıcaklığı nasıl yükseltebilirim zaten gardropta duruyor oda da cok soğuk değil 20 25 derece arası ortamda duruyor
Sıcaklık konusunda dediğiniz değerlerde ise arttırmanıza pek de gerek yok zaten, alanı daraltmayı deneyin. Benim yumurtlatmayı başardığım kraliçelerde kraliçenin bulunduğu alan 2.5-3cm civarıydı. Ayrıca dediğim gibi geç yumurtladığı da görülebiliyor bu türün, sık kontrol etmeden kendi haline bırakın.